≫ 

Sve što bi trebalo da znate o meču između Đokovića i Ćorića: Kad se igra finale, kakve su kvote, šta kaže istorija...

Srpski as u nedelju igra novo finale Šangaja

  • 15

Na krilima uspeha na Vimbldonu, kao što je to i sam rekao, Novak Đoković igra turnir u Šangaju gde je stigao do finala!

Tamo će ga čekati Hrvat Borna Ćorić koji je savladao Rodžera Federera, a meč je na programu u nedelju od 10.30 minuta (RTS 1).

Njih dvojica su, do sada, samo dva puta igrali jedan protiv drugog i Novak je iz oba meča izašao kao pobednik bez izgubljenog seta. Najpre u Madridu 2016. godine, a zatim i u Monte Karlu ove godine.

Logično, ovo je njihov prvi duel na tvrdoj podlozi gde Đoković ima skor 53 - 17 i gde je pobedio na 17 uzastopnih mečeva. Novak ima priliku da osvoji turnir u Šangaju po četvrti put i ukupno osmi od deset Mastersa.  Takođe, čeka ukupno 72. titulu i četvrtu ove godine.

U Šangaju nije izgubio nijedan set, a ne računajući egzibiciju na Lejver Kupu, Novak je osvojio 24 uzastopna seta.

Hrvat je u polufinalu bio bolji od Federera Foto: Tanjug/Ap

Ćorić je u finale stigao posle velike pobede nad Rodžerom Federerom i zbog toga ima puno pravo da se nada da može do iznenađenja u finalu.

Pogotovo što iza sebe ima devet vezanih setova i četiri meča na kojima nije dozvolio protivniku brejk loptu. Ako ga servis bude služio i u nedelju, nema smunje da će Đoković biti u velikom problemu. Međutim, znamo ko je najbolji ''riterner''.

Hrvat je pobedio na osam od 11 mečeva na tvrdoj podlozi, a eventualan trijumf u Šangaju će mu biti ubedljivo najveća pobeda. Tačnije - prvi ATP 1000 masters! Takođe, bio bi mu to treći turnir u karijeri, a trenutno ima skor 2:2.

Sudeći po kladionicama, i domaćim i svetskim, Đoković je sa kvotom između 1.10 - 1.20 apsolutni favorit.

Za nijansu je veća onda da će meč biti završen u dva seta, dok je kvota za igranje trećeg seta negde između 3.70 - 4.00! Naravno, u zavisnosti od ponuda kladionica.

VIDEO: Jelena Đoković otkrila detalje o čuvenom planinarenju koje je preporodilo Novaka

VIDEO: Jelena Đoković otkriva koliko je teško biti Novakova žena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA