≫ 

Novak pokorio Šangaj bez izgubljenog seta: Velika igra Srbina u finalu, osvojio 32. Masters! (FOTO)

Novak superiornom igrom stigao do novog trofeja u karijeri

  • 62

Trofej u pravim rukama: Novak Đoković diže pehar posle osvajanja Mastersa u Šangaju Foto: AP/Tanjug

U velikom naletu je najbolji srpski teniser Novak Đoković, uzeo je Nole i četvrti pehar na Mastersu u Šangaju, ovoga puta u finalu je bio bolji od Hrvata Borne Ćorića 2:0 (6:3, 6:4) i tako, bez izgubljenog seta u četiri meča (Šardi, Čekinato, Anderson, Zverev), potvrdio dominaciju u svetskom tenisu.

Ovo je 32. osvojeni Masters turnir za našeg asa, zanimljivo i 11. finale ukupno u Kini - i 11. pobeda za trofej u najmnogoljudnijoj zemlji sveta!

Posle svega što pruža Novak poslednjih meseci ove godine postavlja se samo jedno pitanje: ima li ko jači, ko ga može zaustaviti na putu ka najvećim dostignučima koja slede?

Srbin igra sa nekom novom energijom, teško da u ovom trenutku postoji igrač koji mu može napraviti veći problem na putu ka najvažnijim trofejima, pokazao je i protiv Ćorića spektakularnu formu, gotovo sa lakoćom je stigao do trijumfa, kao i tokom svakog meča u Šangaju.

Novak u akciji u meču protiv Ćorića Foto: AP/Tanjug

Imao je, istina, hrvatski teniser blistavih trenutaka protiv našeg asa i njegovog velikog prijatelja, ali ih je bilo daleko manje nego što su stizali sa druge strane mreže. Servis, udarci sa osnovne linije, kontrola igre i čitanje protivnika, sve je to funckionisalo savršeno kod Novaka.

Koliko je Srbin bio superioran, svedoči i situacija iz osmog gema drugog seta, kod 40:0 za Đokovića na servis protivnika: nije iskoristio tri meč lopte, ni smeč koji su svi videli kao završni ptez meča, međutim i tu je dekoncentracija zbog preuranjenog slavlja, učinila svoje.

>>> Posle trijumfa u Podgorici, Srbija bi sa tri boda u Rumuniji došla nadomak da obezbedi prvo mesto u grupi. Kvota na dvojku je 2,70! Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Rumunija - Srbija

Ipak, nije bilo ni "d" od drame ni na 5:4, odservirao je Novak u sledećem gemu onako kako ume, nije ostavio ni promil šanse Ćoriću za nadu, završio meč u velikom stilu i uzeo novu "kristalnu vazu" iz Šangaja, četvrti put u karijeri.

Borna  Ćorić - Novak Đoković 0:2 (3:6, 4:6)

Borna Ćorić je pokazao da su pred njim godine najvećih uspeha Foto: AP/Tanjug

Pokrio Šangaj četvrti put: Đoković tokom ceremonje dodele trofeja Foto: AP/Tanjug

VIDEO: Đoković za Telegraf o Federeru, Samprasu i dolasku na Zvezdin meč sa sinom

VIDEO: Jelena Đoković otkrila detalje o čuvenom planinarenju koje je preporodilo Novaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djidji

    14. oktobar 2018 | 11:03

    To djole sampione najbolji si😄😄😉😉😆

  • Milan

    14. oktobar 2018 | 13:22

    Najbolji svih vremena i tačka a ovi sto su zavidni ne mogu biti najbolji ni u ulici. Srpska posla.

  • БАР ЦГ

    14. oktobar 2018 | 13:25

    Просу их Ноле ка чашу воде

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA