≫ 

Odbacio je prijatelje, roditelje, svoj grad i otišao u beli svet da bi postao vrhunski as: Miomir Kecmanović živi svoju tenisku bajku!

Srbija bi mogla da postane teniska sila u narednim godinama, jer pored Novaka rastu novi talenti

  • 3

Miomir Kecmanović (19) plasirao se u svoje prvo četvrtfinale na nekom Mastersu i zaradio dovoljno bodova da od sledeće nedelje bude u TOP 100 tenisera sveta.

Posle prolaska među osam najboljih, pošto mu je Japanac Nišioka predao meč, Miomir Kecmanović će odmeriti snage sa 13. nosiocem, Milošem Raonićem (21.00 h Sport klub).

Prethodno je Kecmanović eliminisao drugog najboljeg srpskog tenisea Lasla Đere, i pokazao da će Srbija posle Novaka imati nove nade tenisa. Zanimljivo je da je popularni Miša prvo ispao u kvalifikacijama za Indijan Vels, a onda se kao laki luzer vratio.

Foto: Guliver/Matthew Stockman/Getty Images

Životni put Kecmanovića kreće se od Beograda do Floride gde je želeo samo jedno- da se potpuno posveti tenisu

- Sa 14 godina sam napustio Beograd i otišao na Floridu. U početku je bilo čudno, udaljio sam se od kuće, odbacio sve, čak i roditelje. Njih sam viđao dva puta godišnje. Ipak, znao sam da to moram da uradim, jer da sam ostao kod kuće, ne bih imao tako dobar trening, ali i tako vrsne trenere... Da nisam tada otišao u Majami, ne bih ni bio sada ovde u Indijan Velsu”.

 
 
 
View this post on Instagram
Jer tako smo u mogucnosti🇷🇸A post shared by Miomir Kecmanovic (@miomirk) on

Međutim, kao i mnogim teniserima i sportistima širom sveta, Miomirov idol je Novak Đoković, koji često kad je u Srbiji radi sa talentovanim teniserima i teniserkama.

- Imao sam samo 10 godina kad je Novak vodio Srbiju do prvog Dejvis kupa. Sedeo sam na tribinama i gledao njegov meč protiv Monfisa. Bodrio sam ga, baš kao i Troickog u susretu sa Ljodrom. Nakon tog događaja, roditelji su me naterali da odem na trening. Oni su najveći krivci za sve - rekao je na kraju Kecmanović.

Miomir je svojevremeno pre dve godine dobio nagradu za najboljeg mladog tenisera sveta. On je dobio nagradu Međunarodne teniske federacije (ITF) za najboljeg juniora sveta u 2016. godini.

Kecmanoviću je pehar uručen na svečanosti u Parizu, gde se održava Rolan Garos i na kojem učestvuje u juniorskoj konkurenciji.

Svojevremeno je na poziv ATP-a Kecmanović bio gost ATP Mastersa u Londonu gde je trenirao sa najboljim teniserima današnjice. Šampion 19. gren slem takmičenja Federer je nakon treninga sa Kecmanovićem sa oduševljenjem govorio o našem mladom asu koji je cele te nedelje trenirao sa sa legendarnim Švajcarcem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA