(VIDEO) ČAROBNA MAŠA (9) IGROM PODIGLA SVET NA NOGE: Cela SRBIJA mora da bude ponosna na nju! (FOTO)

Ova čudesna devojčica, koju znate iz emisija "Tvoje lice zvuči poznato", kao i "Više od igre", iz poljskog grada Mikolajki po drugi put donela je zlatnu medalju za savremeni solo ples, koji joj je, kako kaže, omiljena disciplina

  • 5

Beograđanka Maša Anić (9) osvojila je prvo mesto na Svetskom prvenstvu u modernom plesu, održanom u Poljskoj, čime je odbranila svoju titulu najbolje na svetu u ovom sportu i po ko zna koji put oduševila žiri pred kojim je nastupala.

ČAROBNA MAŠA: Ovo je devojčica (9) koja je svojom igrom podigla Srbiju na noge! (FOTO) (VIDEO)

Ova čudesna devojčica, koju znate iz emisija "Tvoje lice zvuči poznato", kao i "Više od igre", iz poljskog grada Mikolajki po drugi put donela je zlatnu medalju za savremeni solo ples, koji joj je, kako kaže, omiljena disciplina.

Beskrajno simpatična, neposredna i lepo vaspitana Maša nam objašnjava kakav je osećaj čuti na pobedničkom postolju himnu svoje zemlje.

- Prvi put sam bila malo zbunjena, čudan je osećaj. Osećala sam uzbuđenje, ali i ponos. I sad kad puste našu himnu se isto osećam, ali sam sigurnija u sebe i imam više vere u pobedu - kaže šarmantna Maša.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Zajedno sa Mašom, naša reprezentacija nadmetala se sa više od pet hiljada plesača iz celog sveta, koji su se borili u dečijoj, juniorskoj i seniorkoj kategoriji, dok je Maša bila bolja od čak šest devojčica koje su se našle u finalu.

Iako je naš nacionalni tim spadao u najmalobrojnije, skor u postignutim rezultatima je bio obrnuto proporcionalan: osvojili su šest zlatnih, tri srebrne i četiri bronzane medalje, zahvaljujući čemu je Srbija zauzela drugo mesto, među 29 nacija koje su se takmičile u Poljskoj.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Najtrofejnij klub reprezentacije "Dance factory" okitio se sa pet zlatnih, dve srebrne i dve bronzane medalje, i tako se već treći put u našu državu vratio sa najboljim takmičarskim rezultatima.

Plesni studio "City Dance" iz Novog Sada je osvojio po jednu zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju, a plesni studio "Ris1" bronzanu.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Na sreću ovih plesača - ali i nesreću drugih mališana koji bi želeli da se profesionalno bave plesom - naši reprezentativci za svoj do sad nezabeležen uspeh mogu da zahvale samo svojim roditeljima i požrtvovanim trenerima i koreografima.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Zahtevne pripreme, put, višednevni boravak na takmičenjima, oprema i sve što ide uz takmičenja na najvišem nivou - finansirali su oni sami.

- Timovi ostalih zemalja, posebno onih najrazvijenijih, poput Kanade ili Rusije su u velikoj prednosti u odnosu na nas, jer iza njih stoje njihove države. Osim toga, oni treniraju u mnogo boljim uslovima od onih koje imamo mi, počevši od podloge na kojoj vežbaju, preko svega ostalog.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Uspeh ove talentovane dece je utoliko veći, posebno kada se ima na umu da smo postali prepoznatljivi po koreografijama i kostimima, pa naši reprezentativci privlače pažnju i van scene, a reprezentacije drugih zemalja nas pozivaju da treniramo i osmišljavamo koreografiju za njih na narednim takmičenjima - objašnjava Mašina koreografkinja Staša Stanković, jedna od osnivača škole "Dance Factory".

Dokaz da vrhunski talenat i predan rad mogu da savladaju sve prepreke je upravo mala Maša, koja kao i svaki vrhunski stručnjak u svojoj oblasti, ume velikodušno da pohvali svoju konkurenciju.

- Najviše mi se dopadaju timovi iz Kanade, Rusije i Južnoafričke republike. U pauzama između takmičenja se družimo, razmenjujemo bedževe, a sad u Mikolajkiju smo išli i u akvapark - ushićeno priča ova mala lavica, podsećajući nas da je samo dete, iako pleše kao da je svoje koreografije uvežbavala decenijama.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Maša sa svojih devet godina već ima toliko medalja da ne može da ih drži ni sa dve ruke, ali sve ovo do sada je bio samo zalet: njena velika želja je da jednog dana zaigra na Brodveju, za šta ima sve predispozicije.

Ipak, pre nego što više nego zasluženo dospe u kulturno središte Njujorka, Mašu na proleće očekuje Svetska plesna olimpijada, koja se od svetskog prvenstva razlikuje po tome što okuplja takmičare iz svih postojećih vrsta plesa.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Za nju se priprema standaradno: redovnim vežbanjem, koje se nešto više od mesec dana uoči takmičenja intenzivira, pa Maša ne izlazi iz sale i po 6 sati dnevno.

Ako i dalje mislite da je ovakav uspeh nemoguć, poslušajte šta ima da vam poruči devojčica koja i zvanično igra najbolje na svetu.

(Jovana Babić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drekavac

    18. decembar 2015 | 17:31

    Cestitam! Samo napred!

  • sanja

    18. decembar 2015 | 19:17

    Cestitke devojcici!! Vrlo simpaticna devojcica, beskrajno sarmantna i prizemna za svoje godine. Naravno, lepo vaspitana i pristojna, tako da jos jednom cestitke i devojcici i roditeljima, ceka je veliki uspeh, kako novinarka kaze, mala lavica!

  • Zele

    18. decembar 2015 | 19:05

    Bravo Maso, tvoji vrsnjaci treba da se ugledaju na tebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA