DŽIMI KARTER: Pripajanje Krima Rusiji bilo je neizbežno

Bivši američki predsednik istakao je da njegovom ruskom kolegi ne treba dozvoliti da ide dalje od Krima

  • 7

Bivši američki predsednik Džimi Karter izjavio je da je pripajanje Krima Rusiji bilo neizbežno jer Moskva smatra to poluostrvo delom svoje teritorije i zato što veliki broj stanovnika Krima sebe smatra Rusima.

Ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, međutim, ne treba dopustiti da ide dalje od Krima, istakao je Karter u emisiji voditelja Dejvida Letermana na TV kanalu NBC, prenela je agencija AP.

Karter je u emisiji podsetio na događaje iz 1979, kada je tadašnji sovjetski lider Leonid Brežnjev izvršio invaziju na Avganistan, nakon čega je američki ambasador u SSSR-u proglasio uvođenje embarga i povlačenje sa Olimpijskih igara iz Moskve 1980. godine.

- Mi smo posle toga počeli da naoružavamo borce za slobodu - naveo je Karter, dodajući da su time Rusi "uspešno zaustavljeni".

Džimi Karter je dodao kako veruje da bi Putin izveo pripajanje Krima bez obzira na to kako sadašnji predsednik SAD Barak Obama ili evropske zemlje pokušali da ga u tome spreče, ali je istakao da Putinu ne bi trebalo da bude dozvoljeno da ide dalje od toga.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mirko

    25. mart 2014 | 15:10

    Dobro ste ih naoruzali u Avganistanu,fino vam se vratilo.

  • Drazo

    25. mart 2014 | 15:32

    Da su mogli sprecili bi ga i za Krim, tako da i za dalje ima samo da prde i da gledaju!

  • ZMRKI

    25. mart 2014 | 16:23

    I tako su stvorili Al-Kaidu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA