Deca u valjevskim vrtićima zaražena salmonelom!

Od 14-oro dece zaražene salmonelom, četvoro je smešteno na Dečje odeljenje i oni su u stabilnom stanju, dok se troje dece nalazi na infektivnom odeljenju valjevske bolnice. Pretpostavlja se da je uzrok zaraze, najverovatnije, hrana koja se iz centralne kuhinje PU "Milica Nožica" distribuira valjevskim vrtićima

  • 2

Četrnaestoro dece iz više valjevskih vrtića je zaraženo salmonelom. Kako saznajemo, salmonelom su zaražena deca iz vrtića "Vidra" i obdaništa u nekadašnjem domu "Mihailo Stupar", kao i jedno dete iz celodnevnog boravka u Prvoj školi.

Četvoro dece je smešteno na Dečje odeljenje i oni su u stabilnom stanju, dok se troje dece nalazi na infektivnom odeljenju valjevske bolnice.

Pretpostavlja se da je uzrok zaraze salmonelom, najverovatnije, hrana koja se iz centralne kuhinje PU "Milica Nožica" distribuira valjevskim vrtićima i Prvoj osnovnoj školi, potvrdila je direktorka Zavoda za javno zdravlje Marija Gavrilović.

Ona kaže da se u protekla dana sa simptomima salmonele javilo 14 mališana i svi pohađuju valjevske vrtiće. Ovo nije prvi slučaj zaraze salmonelom u valjevskim vrtićima.

(S.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sandra afrika

    27. mart 2014 | 18:29

    isli smo u afriku da sadimo papriku

  • Xy

    27. mart 2014 | 15:55

    Ivedite ih malo zrak u park gde ce se graditi spomenik ruskom caru bice imbolje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA