SAT ZA NAŠU PLANETU: Večeras je i Srbija gasila svetla (FOTO)

U Srbiji se više od 80 gradova i opština priključilo akciji "Sat za našu planetu", a među njima su Beograd i Novi Sad, Niš. Akcija se u svetu sprovodi već osam, a u Srbiji šest godina

  • 5

Srbija se u 20.30 časova simboličnim gašenjem rasvete na sat vremena u institucijama, kućama i stanovima priključila akciji "Sat za našu planetu" koja se sprovodi u 150 zemalja sveta.

U akciju Svetskog fonda za prirodu (WWF) uključeni su pojedinci, organizacije, institucije i kompanije sa ciljem da pošalju snažnu poruku kako je moguće preduzeti nešto po pitanju ublažavanja klimatskih promena. U Srbiji je, prema ranijim najavama, više od 80 gradova i opština koji su se priključili "Satu za našu planetu" i među kojima su Beograd i Novi Sad, Niš. Akcija se u svetu sprovodi već osam, a u Srbiji šest godina.

Ove godine podržalo ju je Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostronog planiranja, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, gradske uprave Beograda i Novog Sada, kao i brojne organizacije civilnog društva, kompanije, škole i pojedinci.

Inicijativa Sat za našu planetu nastala je 2007. godine u Sidneju, a već 2009. i Srbija se priključila toj manifestaciji.

Prošle godine kampanju je podržalo preko dve milijarde ljudi iz 154 zemlje i preko 7000 gradova, dok se u Srbiji prikljucilo 60 gradova i opština, kao i brojne škole, kompanije i organizacije civilnog društva.

"Sat za našu planetu“ svake godine organizuje se krajem marta, što se približno poklapa sa ravnodnevnicom, jer je tada većina gradova u mraku dok se akcija “kreće” oko Zemlje.

(Kraj) mlj/tt

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    29. mart 2014 | 22:59

    Dusu dalo za pink pantere

  • DREAM

    30. mart 2014 | 00:42

    Ja sam samo htela da upalim svetlo,nastao je kurslus!Ovo je stvarno moj doprinos.Majstor dolazi tek sutra.

  • KOS

    29. mart 2014 | 23:26

    Jebot.. zar ce opet struja da poskupi..?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA