Za tri sata podneto 106 prijava zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Tokom trosatne akcije, podneto je 106 prijava zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a čak 22 osobe imale su više od 1.2 promila alkohola u krvi

  • 11

Patrole saobraćajne policije tokom noći, na punktovima postavljenim na svim većim raskrsnicama u Beogradu, zaustavljale su vozače i kontrolisale prvenstveno alkoholisanost. Tokom trosatne akcije, podneto je 106 prijava zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Čak 22 osobe imale su više od 1.2 promila alkohola u krvi i privedene su na trežnenje u policijske stanice, u trajanju do 12 sati.

Na osnovu novog Zakona o prekršajima, sedam osoba je zbog težih prekršaja privedeno kod sudije, koji im je odmah odredio odgovarajuće kazne. Saobraćajni presretači zaustavljali su sve vozače koji su pokušali da pobegnu sa kontrolnih punktova.

Tokom noći zabeležena je samo jedna teža saobraćajna nesreća, kod Železničke stanice, u kojoj su dve osobe povređene. Nesreću je izazvao vozac "golfa", koji je imao preko 1.6 promila alkohola u krvi.

Kako saznajemo, cilj ovih akcija je povećanje bezbednosti u saobraćaju, kroz represivan i preventivan rad.

(E. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA