Oni znaju sve o ubistvu novinara Milana Pantića!

Posle iskaza Stanka Kojića Geze formirala se "trojka" koja očigledno zna dosta pojedinosti o likvidaciji dopisnika "Večernjih novosti": Kojić, Tešić i Jugoslav Petrušić, nekadašnji pripadnik grupe "Pauk", čiji su članovi bili optuženi za špijunažu

  • 3

Stanko Kojić Geza (46) rekao je da je novinar Milan Pantić ubijen po nalogu jednog od bivših rukovodilaca "Jagodinske pivare", saznaje "Politika".

Govoreći o detaljima zločina, Kojić je svedočeći u Tužilaštvu BiH u Sarajevu rekao i da je u Pantićevom ubistvu učestvovao Dragan Tešić, pripadnik nekadašnje Dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana sa još jednim, a "preko jednog detektiva iz Beograda".

Kojić se, inače, nalazi u zatvoru u Foči gde izdržava višedecenijsku kaznu zatvora na koju je osuđen zbog likvidacije Bošnjaka u julu 1995. godine u Srebrenici.

Iz onoga što je Kojić (nekada se prezivao Savanović) ispričao, može da se zaključi da je Tešić čelne ljude "Jagodinske pivare" poznavao odranije. Na ovakav zaključak, upućuje i činjenica da je policija ranije došla do podatka da su se oni često sretali u novosadskom hotelu "Park".

Srpsko tužilaštvo čiji predstavnici rade na utvrđivanju istine o smrti novinarke Dade Vujasinović, pre dva dana razgovarali su u Beogradu sa holandskom tužiteljkom u vezi sa superveštačenjem u ovom slučaju. Počelo je prevođenje dokumentacije koja će ubrzo biti poslata Nacionalnom institutu za forenziku u Hagu koji će uraditi superveštačenje.

Paralelno sa ovim, predstavnici tužilaštva saslušaće, na predlog roditelja pokojne novinarke, nekoliko lica za koje se veruje da bi mogla imati saznanja u vezi sa smrću Dade Vujasinović.

Tokom nedavnog saslušanja u tužilaštvu u Sarajevu, Kojić je rekao da se dugo bavio "uterivanjem dugova" i "reketiranjem" po Beogradu, kao i da je prestao onda kada je shvatio da "može da se pretera u tome". Možda je to rekao posle ubistva Pantića s obzirom na to da, prema saznanjima kojima raspolažemo, plan bio da se novinar pretuče i na taj način zastraši, a ne ubije.

Zanimljivo je da se posle Kojićevog iskaza, praktično, formirala "trojka" koja očigledno zna dosta pojedinosti o likvidaciji dopisnika "Večernjih novosti": Kojić, Tešić i Jugoslav Petrušić, nekadašnji pripadnik grupe "Pauk" čiji su članovi bili optuženi za špijunažu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA