Separatisti improvizovanim tenkom planirali da odvoje Veneto od Italije

Grupa italijanskih separatista je od buldožera uspela da napravi tenk sa topom koji je planirala da upotrebi za napad na Trg Svetog Marka u Veneciji, saopštila je italijanska policija

  • 6

Italijanska policija uhapsila je danas dvadesetak separatista, uključujući bivšeg člana parlamenta, zbog sumnje da su prikupljali oružje kako bi nasilno odvojili severni region Veneto od ostatka Italije.

Ova grupa je od buldožera uspela da napravi tenk sa topom koji je planirala da upotrebi za napad na Trg Svetog Marka u Veneciji, saopštila je policija, preneo je Rojters.

Nakon pretresa u nekoliko regiona Italije, policija je uhapsila 24 osobe osumnjičene za terorizam, podrivanje demokratskog poretka i proizvodnju oružja.

Još 27 ljudi nalazi se pod istragom, saopstila je policija.

Liga za sever, koja se bori za autonomiju severnih, bogatijih regiona, saopštila je da će u nedelju u Veroni organizovati protest zbog hapšenja, navodi Rojters.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    3. april 2014 | 00:08

    Krece haos svuda, pomagao je zapad Hrvatima, poturicama u Bosni i siptarima, nema vise zaustavljanja

  • Realnost

    3. april 2014 | 07:34

    Beogradski Otpor treba sad da ide u italiju spaniju i druge drzave koje imaju slicne probleme da ih nauci kako se demostrira i ostvaruju ciljevi kao sto su to radili i u ukraini

  • Strucnajkowsky

    3. april 2014 | 08:18

    Oni su separatisti i teroristi,a shiptari kad su ovo radili za njih su bili oslobodioci.E pa gledajte sad zapadnjaci sta je nama bilo.Uhhh sto volem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA