Luka Bojović tužio Brankicu Stanković!

Novinarka tužena zbog policijskih beleški objavljenih u knjizi "Insajder - moja priča", u kojoj je Stankovićeva iznela detalje iz svog života, zašto je dobila policijsko obezbeđenje i kako je u jednom trenutku morala da se skloni iz Beograda

  • 16

Autorka Insajdera Brankica Stanković otkrila je, na skupu Profemina, da je pre mesec dana tužio Luka Bojović zbog objavljivanja službenih beleški.

Reč je o policijskim beleškama objavljenim u knjizi "Insajder - moja priča", u kojoj je Stankovićeva iznela detalje iz svog života, zašto je dobila policijsko obezbeđenje i kako je u jednom trenutku morala da se skloni iz Beograda.

U knjizi je, između ostalog, objavila službene beleške, koje su zavedene u MUP-u i drugima nadležnim institucijama, a u kojima se navodi da je kupljen snajper za njenu likvidaciju i da iza toga stoji Luka Bojović.

Iako je knjiga objavljena pre šest meseci i sadrži brojne informacije i dokumenta iz nadležnih insitucija o ugrožavanju njene bezbednosti, do sada nije bilo reakcija ni odgovornih u institucijama niti stručne javnosti. Kako je Brankica Stanković na današnjem skupu "Profemina" ironično primetila, jedina reakcija koja je za to vreme stigla jeste tužba Luke Bojovića.

- U tužbi se navodi da službena beleška s operativnim podacima predstavlja tajni dokument i da ne može biti objavljena. Informacija da Luka Bojović stoji iza toga nije moja informacija već zvanični podatak MUP-a. Tako ispada da neko naruči vaše ubistvo, vi to objavite, pa vas on tuži jer je to "službena tajna" - rekla je Stankovićeva.

Luka Bojović, jedan od najtraženihih kriminalaca srpskog podzemlja, uhapšen je 9. februara 2012. godine u Valensiji zbog sumnje da je odgovoran za više teških krivičnih dela. I dalje u Španiji, u ekstradicionom pritvoru čeka na rešnje o izručenju Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • urke

    3. april 2014 | 15:55

    Brankicu bih postavio za ministra policije i dao joj SVA moguca ovlastenja. Treba nam vise ovakvih osoba. Vise je stvari otkrila ona nego policija.

  • Nije Montenegro, već junačko Srpsko leglo

    3. april 2014 | 16:25

    Drži se Luka!!

  • meek mill

    3. april 2014 | 15:35

    izmisljala znaci, cccc

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA