Ovo su najomraženiji šalteri u Srbiji

Prema istraživanju koje su uradili NALED i USAID najduže se čeka u katastru - čak 61 minut

  • 13

Najomraženiji šalter u Srbiji je onaj u katastru, ispred kojeg građani provedu po jedan sat, pokazuje anketa koju su uradili NALED i USAID.

- Naše istraživanje pokazalo je da se najduže čeka u katastru - čak 61 minut, dok je drugo mesto, prema ovoj anketi, pripalo Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, na čijim se šalterima u proseku čeka 55 minuta. Odmah za njim slede PIO fond i Poreska uprava sa 39 odnosno 37 minuta čekanja - objašnjavaju u NALED-u za "Blic".

List piše da petina ispitanika smatra da je najčešće posećivala šalter Poreske uprave, ali nije zanemarljiv ni broj onih koji su najviše stajali u redovima banaka i pošta.

Više od dve petine ispitanih slaže se da je prikupljanje dokumentacije najčešći uzrok njihovog dugog boravka na šalterima, a mnogi se žale i na složene administrativne procedure.

Svaki četvrti ispitanik NALED-a i USAID-a ukazao je i na loše ponašanje šalterskih radnika zaduženih za njihov predmet, gde kao osnovne zamerke navode njihov neprofesionalizam, drskost, nestručnost i neobučenost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Detlić

    4. april 2014 | 08:23

    Nije problem koliko se čeka na šalteru, već koliko puta moraš da se vraćaš da bi završio posao.

  • 1970

    4. april 2014 | 08:39

    ko su ovi degeni što su radili anketiranje ? ispred kancelarije poreske službe na Novom Beogradu se čeka u proseku dva sata da bi se unutra odnosili prema nama kao da smo stoka!

  • Mihjlo

    4. april 2014 | 08:45

    Kompletan sistem je mrak. Nije da služi čoveka, već da ga muči.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA