Pacijent ubio lekara nezadovoljan obrezivanjem

Kinez Vang Fangli (45), koji se podvrgao hirurškoj intervenciji prošle nedelje, izbo je na smrt lekara Šan Erhuija. Pacijent je bio nezadovoljan ishodom lečenja i bolničkim troškovima

  • 1

Kinez nezadovoljan obrezivanjem u bolnici, osumnjičen je za ubistvo lekara koji je obavio tu operaciju prošle nedelje, javila su danas kineska novinska agencija Sinhua.

Vang Fangli, koji se podvrgao hirurškoj intervenciji prošle nedelje, izbo je na smrt lekara Šan Erhuija u prostojama za pauzu jedne bolnice u okrugu Fengsijan, u istočnoj provinciji Ðiangsu.

Sinhua navodi da nije jasno da li je Šan bio lekar koji je izveo operaciju, niti zašto se Vang (45) povrgao obrezivanju, pošto to nije uobičajeno u Kini.

- Bio je bio nezadovoljan ishodom lečenja i bolničkim troškovima - navodi agencija.

AFP podseća da je nasilje nad medicinskim osobljem u Kini postalo sve uobičajenije - u proseku jedan napad u bolnicama na svake dve nedelje.

Rast takvih incidenata pripisuje se dugim čekanjima na prijem kod lekara i percepcije javnosti da je zdravstvena zaštita skupa.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA