Uzeo 641.820 evra od kupaca stanova, a objekat nije ni izgradio!

Investitor D. S. (57) se tereti da je doveo u zabludu 19 građana sa kojima je sačinio ugovore o kupoprodaji stanova, na osnovu kojih je od oštećenih preuzeo ukupno 641.820 evra, za objekat koji nikad nije izgradio

  • 6

Protiv investitora D. S. (57) sa područja Opštine Srbobran podneta je krivična prijava zbog osnovane sumnje da je sa 19 kupaca stanova sačinio ugovore o kupoprodaji, na osnovu kojih je od njih uzeo ukupno 641.820 evra, a objekat nije izgradio, saopštila je danas Policijska uprava u Novom Sadu.

Odsek za suzbijanje privrednog kriminala pri novosadskoj Policijskoj upravi podneo je protiv osumnjičenog D. S. krivičnu prijavu za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, navedeno je u saopštenju.

Taj investitor se tereti da je doveo u zabludu 19 građana sa područnja Novog Sada, Srbobrana, Bečeja i Bačke Topole, da je vlasnik nepokretnosti na Somborskom bulevaru u Novom Sadu, na kojoj će navodno izgraditi stambeni objekat.

On je sa kupcima stanova sačinio ugovore o kupoprodaji, na osnovu kojih je od oštećenih preuzeo ukupno 641.820 evra, a objekat nikad nije izgradio.

To krivično delo počinjeno je, kako se sumnja, u periodu od 1. januara 2008. do 31. oktobra 2010. godine a rok za izgradnju je bio kraj 2009. godine.

U međuvremenu je nad građevinskim preduzećem, čiji je D. S. vlasnik, otvoren stečajni postupak.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    9. april 2014 | 22:40

    Kada ce drzava da preduzme nesto protiv ovakvih prevara i lopova. I ja sam jedan od prevarenih. Porodicna firma, vlasnik se ubio, deca se razbezala, firma nema imovinu, kupci prevareni za milion evra.

  • brunox

    9. april 2014 | 23:06

    Aj ispitajte koliko je covic uzeo

  • milisavic

    10. april 2014 | 07:09

    Nije on na silu nikome nista uzeo kupci nisu se informisali dovoljno nego odma dali novac misleci da jefninije prodju a ispalo kao na vasar ko koga jedan put ko koga dva put.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA