PUTIN SE NE ŠALI: Ovo su njegovi avioni i tenkovi na granici s Ukrajinom! (FOTO)

Komandant NATO-a u Evropi, general Filip Bridlav, optužio je Rusiju da gomila trupe na rusko-ukrajinskoj granici, a te tvrdnje potkrepio je satelitskim snimcima na kojima se vide tenkovi, avioni i borbeni helikopteri

  • 53

Rat sve izvesniji? Rusija je značajno povećala svoje vojno prisustvo na granici s Ukrajinom, izjavio je komandant NATO u Evropi, general Filip Bridlav, a kao dokaz toj tvrdnji pokazao je satelitske snimke aviona, tenkova i borbenih helikoptera koji se nalaze u ruskoj vojnoj bazi u Belgorodu.

Bridlav je kazao da bi Alijansa, kao odgovor na gomilanje ruske vojske, mogla da razmesti svoje vojnike u zemljama članicama na istoku Evrope. On je dodao i da ne bi isključuje angažovanje nijedne zemlje, uključujući i SAD.

I generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen poručio je Rusiji da pre bilo kakvih pregovora o rešavanju krize u Ukrajini mora da povuče trupe s ukrajinske granice.

- Ako Rusija istinski želi dijalog, prvi korak je povlačenje trupa - rekao je Rasmusen novinarima nakon susreta s českim premijerom Bohuslavom Sobotkom u Pragu.

Generalni sekretar je ukazao da je Rusija rasporedila oko 40.000 vojnika na granici s Ukrajinom.

- Oni ne vežbaju, nego se spremaju za borbu - rekao je on.

U Ženevi su za četvrtak sledeće nedelje zakazani razgovori Evropske unije, Rusije, Ukrajine i Sjedinjenih Država o smirivanju ukrajinske krize.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hulk

    10. april 2014 | 16:59

    Imaju rusi oruzije Itd, al su prosti I glupi pravo. Jednostavno punoglavci.

  • losmi

    10. april 2014 | 17:44

    Cekaj ti ces da kazes nekome da skloni vojsku sa svoje teritorije i granice??? Ti koji si okupirao desetine zemalja, ti koji imas stotine vojnih baza svugde na svetu?! Zlikovci najobicniji.

  • YugoBosnjak

    10. april 2014 | 18:07

    U ovom slucaju Rusija je svoj na svome a ameri bi bili daleko od svoje kuce po ko zna koji put i dobili bi batine po ko zna koji put.Podrska Putinu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA