JOŠ NEMA KAZNE: 15 godina od ubistva Slavka Ćuruvije!

Kao nalogodavce ubistva Tužilaštvo za organizovani kriminal je označilo Radonjića i bivšeg direktora DB-a Radomira Markovića, a kao izvršioce Romića i Kuraka

  • 4

I ova 15. godišnjica ubistva novinara Slavka Ćuruvije obeležava se bez rasvetljavanja tog zločina, iako svaka vlast svake godine obećava da joj je to prioritet.

Pre tri meseca vlast je obelodanila da je Milorad Ulemek Legija važan svedok koji je pomogao u identifikovanju počinilaca ubistva Slavka Ćuruvije, na Uskrs 11. aprila 1999. godine, u vreme NATO bombardovanja Srbije. Na osnovu Legijinog iskaza 14. januara ove godine uhapšena su dva bivša čelnika Db-a Milan Radonjić i Ratko Romić.

Istovremeno je za bivšim operativcem DB-a Miroslavom Kurakom raspisana poternica, jer je u bekstvu, prenosi B92.

Kao nalogodavce ubistva Tužilaštvo za organizovani kriminal je označilo Radonjića i bivšeg direktora DB-a Radomira Markovića, a kao izvršioce Romića i Kuraka.

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je u četvrtak da u dosadašnjem toku istrage ubistva Ćuruvije nije bilo "praznog hoda" i da očekuje da će istraga u tom slučaju uskoro biti završena. On je rekao da je istraga još u toku i da se na slučaju ubistva Ćuruvije radi vrlo intenzivno.

- Zadovoljan sam dosadašnjim rezultatima sprovedenih istražnih radnji i očekujem da će istraga uskoro biti završena - istakao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kata

    11. april 2014 | 14:48

    Sutra...suncano i toplo......uz mali razvoj oblacnosti....

  • Morski pas

    11. april 2014 | 08:14

    Ne znam zbog cega se toliko trazi ubica coveka koji je podrzao bombardovanje!!?? A da zapad to trazi...

  • Kole

    11. april 2014 | 08:53

    NADJITE GA VIŠE. 15 GOD SLUŠAMO O OVOME.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA