ŠKOLSKI ČAS: Mališani posetili prvu organsku farmu u Srbiji!

Program je pokrenut na inicijativu kompanije "Imlek", koja je želela da edukuje male potrošače o tome šta znači organska proizvodnja, koliki je značaj organskih proizvoda za život, okolinu i zdravlje

  • 2

Kompanija "Imlek" je organizovala "Bello organic školski čas na farmi", koji je održan na farmi kompanije "Global seed". Učenici trećeg razreda Osnovne škole " Ruđer Bošković", iz Beograda, imali su prilike da se upoznaju sa načinom proizvodnje organskog mleka, kroz igru, druženje i zabavu.

Za animaciju i dobar provod, postarao se glumac Svetislav Goncić Bule, koji je sa mališanima obišao čitavu farmu i kroz igru im objašnjavao kako se pravi mleko.

Program je pokrenut na inicijativu kompanije "Imlek", koja je želela da edukuje male potrošače o tome šta znači organska proizvodnja, koliki je značaj organskih proizvoda za život, okolinu i zdravlje. Oko 20 mališana, šetalo je farmom, videlo sve prostorije u kojima se obavlja proizvodnja i mazilo telad i krave.

"Bello organic" proizvodi su prvi organski proizvodi od mleka, na teritoriji Srbije. Farma u Čurugu je jedina farma na domaćem tržištu, koja je sertifikova i sadrži paletu proizvoda na kojoj se nalaze organski proizvodi: jogurt, mleko, beli sir, kisela pavlaka, voćni jogurt i krem sir.

Osnovna razlika ove farme i ostalih, jeste što je tlo na kojima se krave hrane, potpuno ispitano, a hrana ne sadrži nikakve pesticide i na taj način u mleku i mlečnim proizvodima ne može biti nikakvih štetnih materija, a nivo alfa toksina zadovoljava sve standarde i propise.

Atmosfera je bila sjajna, a deca su bila i više nego zainteresovana. Postavljali su pitanja, oduševljavali se životinjama, ali su naučili dosta korisnih stvari.

- Meni se ovde jako sviđa! Krave su baš velike, na televiziji su uvek male. Najlepša su telad, ali i bikovi. Naučio sam da od kravlje balege može da se napravi struja! - izjavio je jedan od oduševljenih mališana.

(D. Čavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo kazem...

    12. april 2014 | 17:18

    U pitanju je privatna osnovna skola i godina je od 4000e pa navise ( svaki razred posle 1. je 300e skuplji). Lepa akcija, ali zasto i deca iz drzavnih skola nisu posetila ovu farmu?

  • Ne volim politiku

    12. april 2014 | 15:07

    Bravo! Svaka čast za akciju :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA