POČINJE RAT? Ukrajinska vojska tenkovima krenula na proruske separatiste (FOTO) (VIDEO)

- Antiteroristička operacija pokrenuta jutros na severu Donjecke oblasti će biti realizovana u fazama i na uravnotežen i odgovoran način - rekao je vršilac dužnosti predsednika Ukrajine

  • 36

Vršilac dužnosti ukrajinskog predsednika Oleksandar Turčinov je danas u parlamentu te zemlje objavio da je na severu Donjecke oblasti rano jutros pokrenuta "antiteroristička operacija".

- Antiteroristička operacija pokrenuta jutros na severu Donjecka oblasti će biti realizovana u fazama i na uravnotežen i odgovoran način - rekao je Turčinov, a preneli su ruski mediji.

- Još jednom bih želeo da naglasim da je cilj ovih mera da se zaštite građani Ukrajine - istakao je Turčinov tokom obraćanja Vrhovnoj Radi.

On je tom prilikom takođe optužio Rusiju da gaji "brutalne planove" za destabilizaciju jugoistoka Ukrajine time što, kako je naveo, pruža podršku "separatističkim militantima".

- Rusija je gajila i nastavlja da gaji brutalne planove - istakao je Turčinov na zasedanju ukrajinskog parlamenta, a prenela agencija AFP.

- Oni žele da zapale vatru ne samo u Donjeckoj oblasti, nego i na čitavom jugu i istoku Ukrajine, od Harkova do Odese - naveo je v.d. ukrajinskog predsednika.

Turčinov je juče potpisao ukaz o početku specijalne operacije na istoku zemlje, saopštila je njegova pres služba, prenosi Itar-tas s.

Turčinov je ranije najavio pokretanje "sveopšte antiterorističke operacije" sa ciljem da ukrajinske vlasti povrate kontrolu nad policijskim i vladinim zgradama koje su prethodnih dana zauzeli proruski demonstranti u desetak gradova na istoku zemlje.

Na društvenim mrežama pojavili su se i snimce tenkova koji su došli nadomak Slavenka.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    15. april 2014 | 11:14

    Sreća pa imaju veoma jake tenkove, Rusija će da ih pregazi. Najgore sto na svoj narod idu, ovi vojnici se trebaju okrenuti protiv vlasti i pridruziti svom narodu u borbi.

  • Dragan

    15. april 2014 | 11:43

    Brat na brata!? Bravo americki zlotvori!

  • Љути Четник

    15. april 2014 | 11:21

    Издржите браћо, слава Русији.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA