Bataljon Nacionalne garde stiže na istok Ukrajine (FOTO)

Bataljon sastavljen od dobrovoljaca iz takozvanih trupa za samoodbranu Majdana napustio je Kijev i uputio se na jugoistok zemlje gde su vlasti pokrenule antiterorističku operaciju

  • 15

Šef ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Andrej Parubij izjavio je danas da je prvi bataljon Nacionalne garde napustio Kijev i uputio se na jugoistok zemlje gde su vlasti pokrenule antiterorističku operaciju.

Parubij je rekao da je bataljon sastavljen od dobrovoljaca iz takozvanih trupa za samoodbranu Majdana, javila je TV stanica "Raša tudej". Vršilac dužnosti ukrajinskog predsednika Oleksandar Turčinov ranije danas je saopštio da na severu Donjecke oblasti u toku noći pokrenuta "antiteroristička operacija".

- Antiteroristička operacija pokrenuta jutros na severu Donječke oblasti će biti realizovana u fazama i na uravnotežen i odgovoran način - rekao je Turčinov.

- Još jednom bih želeo da naglasim da je cilj ovih mera da se zaštite građani Ukrajine - istakao je Turčinov tokom obraćanja Vrhovnoj radi.

On je tom prilikom takođe optužio Rusiju da gaji "brutalne planove" za destabilizaciju jugoistoka Ukrajine time što, kako je naveo, pruža podršku "separatističkim militantima".

Iz različitih oblasti istočne Ukrajine prošle noći su stizale poruke o kretanju vojne tehnike.

Tenkovi i drugo različito samohodno oružje primećeno je na prilazima Slavjansku, nekoliko oklopnih vozila je viđeno u okolini Kramatorska, a u jednoj vojnoj koloni stručnjaci su primetili raketne sisteme "Grad".

Vršilac dužnosti ministra odbrane Ukrajine Mihail Kovalj u ponedeljak je rekao da su oružane snage Ukrajine spremne za specijalne operacije na istoku zemlje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daki

    15. april 2014 | 14:00

    Biće rata,ovo niko živ nezaustavi.

  • Gruzanin

    15. april 2014 | 14:15

    SS motorizovani bataljon "Mejdan", spremni da zavrse ono sto nisu uspeli 1941-44. Ali ima i spremnijih da ih uniste. Tamo gde oni sad krecu, kucaju srpska srca - to su potomci Srba koji su se doselili u XVIII veku - postali Rusi, ali krv u njima ke Srpska. Mila braco unistite fasiste!

  • džordž

    15. april 2014 | 14:30

    "bataljon sastavljen od dobrovoljaca iz takozvanih trupa za samoodbranu Majdana"..znači,kurta i murta sa sve stranim plaçenicima (američki psi rata) i dovedene grupe iz zapadne ukrajine koje su obučavane u poljskoj a koji su najviše mešetarili po Kijevu..krajnje je vreme da Rusi ovo najozbiljnije shvate oduvaju što dalje od svoje teritorije i zaštite svoj narod u Ukrajini !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA