DVE ŽRTVE, 300 NESTALIH: Trajekt sa učenicima potonuo u Južnoj Koreji (FOTO)

Na brodu se nalazilo 447 ljudi, uključujući 325 učenika srednje škole koji su krenuli na ekskurziju

  • 2

Najmanje dvoje ljudi je poginulo, 13 je povređeno, a skoro 300 se vodi kao nestalo kada se kod obala Južne Koreje danas prevrnuo trajekt sa 477 osoba, uglavnom učenika srednje škole, javila je južnokorejska novinska agencija Jonhap.

Većina učenika je spasena, saopštila je Obalska straža.

U akciji spasavanja učestvuju vojni brodovi i helikopteri, ali bi broj žrtava mogao biti povećan pošto se strahuje da je veliki broj nestalih ostao zarobljen u trajektu.

Brod, sa 325 učenika koji su išli na ekskurziju, poslao je poziv upomoć jutros oko devet časova po lokalnom vremenu, na 20 kilometara od ostrva Bjeonpong, saopštili su Obalska straža i jedan vladin zvaničnik.

Strahuje se da bi broj žrtava mogao biti veći pošto je temperatura vode oko 12 stepeni, što znači da hipotermija može da nastupi u roku od 90 minuta do dva sata. Na snimcima se vide mokri i promrzli učenici, ogrnuti ćebadima, koji su izvučeni iz vode i smešteni u školsku fiskulturnu salu na obližnjem ostrvu.

Jedan od njih, Lim Hjung-min, rekao je novinarima da su on i drugi đaci skočili u okean s pojasevima za spasavanje i potom plivali do spasilačkog čamca.

- Dok se trajekt naginjao i tonuo, posrtali smo i sudarali se jedni s drugima. Kada sam skočio u okean, voda je bila tako hladna... Plivao sam brzo sam, misleći samo na to kako da preživim - rekao je Lim, dodajući da su neki putnici krvarili.

Obalska straža je navela da je pronađeno telo jedne 27-godišnje žene, članice posade, a zvaničnici su saopštili da je još jedna osoba stradala ne precizirajući o kome se radi.

Trajekt je u potpunosti potonuo za oko dva sata, saopštila je Obalska straža ne navodeći uzrok nesreće i u kakvom stanju se nalaze povređeni.

Brod je krenuo iz luke Inčeon, na zapadu Južne Koreje u utorak veče i trebalo je da pristane na ostrvu Džedžu, na jugu zemlje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA