Pazite se kad kupujete sremuš!

Četiri osobe su se otrovale, a jedna je preminula od posledica trovanja u Sarajevu. Svi pacijenti su po dolasku na Kliniku naveli da su konzumirali biljku sremuš, ali se veruje da je u stvari u pitanju bio otrovni mrazovac ili đurđevak čiji listovi veoma podsećaju

  • 17

Četiri osobe otrovale su se u proteklih sedam dana, a jedna je preminula usled trovanja, potvrđeno je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Naime, kako Radiosarajevo.ba saznaje od Muamere Šehić, portparolke Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, svi pacijenti su po dolasku na Kliniku naveli da su konzumirali biljku sremuš.

Međutim, pretpostavlja se da se radi o biljci koja veoma liči na lekoviti sremuš, ali se zapravo radi o otrovnom mrazovcu ili đurđevku čiji listovi podsećaju na sremuš.

- Na našoj klinici se ne radi toksikološka analiza, a porodica nije dozvolila obdukciju, pa postoji sumnja da je smrtnom ishodu doprinelo trovanje mrazovcem, ali to će potvrditi detaljne analize - zaključila je Šehić.

(Telegraf.rs / Izvor: radiosarajevo.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr_sokrates

    18. april 2014 | 15:21

    Sremus ima miris I ukus slican belom luku tako sa jedino ko ga nikada nije jeo moze da pomesa...

  • Tex

    18. april 2014 | 15:48

    Kakk ga po mirisu ne prepoznaju, sremus ima specifican miris

  • gvozden

    18. april 2014 | 15:16

    Kako koga je briga za ovo, pa sremus se jede i ovde u Srbiji, svasta, e ljudima ce svasta pasti na pamet samo da zarade :(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA