Biblioteka u Pakistanu dobila ime po Osami Bin Ladenu

Biblioteka nema ni polica ni knjiga već samo dva kompjutera, a na ovaj način su hteli da odaju počast nacionalnom heoriju Pakistana

  • 7

Islamska škola za žene u Pakistanu promenila je ime svoje biblioteke u Osama bin Laden, po bivšem vođi terorističke organizacije Al Kaida koga su 2011. ubili američki komandosi.

Islamska škola, merdesa, Jamia Hafsa povezana je sa Crvenom džamijom poznatom po navodnim vezama sa ekstremistima, navodi BBC. Na jednim od vrata se nalazi papir na kome piše Bin Laden "Šahid" što znači mučenik.

U biblioteci nema stolica ni stolova, već samo dva kompjutera na podu, tvrdi dopisnica BBC u Islamabadu Šumaila Džafri. Ona se nalazi u ogromnom kompleksu u srcu Islamabada, čiji je jedan deo još u izgradnji. Portparol medrese kaže da su novim imenom želeli da odaju poštu Bin Ladenu koji je bio heroj.

- Ukoliko se vlada ustremi na medrese i džamije onda nam šerijat dozvoljava da se osvetimo, ako je neko nemilosrdan prema nama, onda ne treba da očekuje cveće za uzvrat - rekao je glavni sveštenik Manulana Abdul Aziz koji biblioteku koristi kao svoju kancelariju.

U biblioteci se nalazi oko 2.000 knjiga od kojih se sve odnose na islam.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bin Laden

    18. april 2014 | 16:49

    I mi u Bosni trebali bi isto !!!

  • Bojanica

    18. april 2014 | 16:29

    Pa za njih je on heroj, nek se zove tako :)

  • Mare

    18. april 2014 | 19:58

    Znate sta, svaka im cast sto nekome ko je njima heroj posvecuju bilo sta. Ceo svet prica da je on terorista, ali oni veruju u da je on heroj i u tome su veoma jasni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA