Proruski aktivisti zauzeli grad Seversk na istoku Ukrajine

Sa zgrade lokalne gradske uprave i policije je skinuta ukrajinska i postavljena zastava Donjecke republike, a lokalne vlasti su objavile da će sarađivati sa aktivistima

  • 16

Aktivisti samoproglašene Narodne republike Donjeck su preuzeli kontrolu nad gradom Seversk u Donjeckoj oblasti, na istoku Ukrajine, objavili su danas ruski mediji.

Sa zgrade lokalne gradske uprave i policije je skinuta ukrajinska i postavljena zastava Donjecke republike, a lokalne vlasti su objavile da će sarađivati sa aktivistima, prenela je agencija Itar-Tas.

U Seversk je kamionima stiglo dvadesetak pristalica Narodne republike Donjeck, a na trgu ispred gradske uprave im se pridružilo više desetina građana Severska. Nakon kratkih pregovora, proruski aktivisti i policajci su saopštili da je grad od sada pod upravom Donjecke republike, navodi se u izveštaju Itar-Tasa.

Prilikom preuzimanja zgrada lokalne uprave i policije nije ispaljen nijedan metak, a policija je objavila da će, kao i do sada, nastaviti da održava red u gradu, ali sada u saradnji sa aktivistima.

Seversk je grad od 12.000 stanovnika u Artjomovskom okrugu, u Donjeckoj oblasti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran S

    18. april 2014 | 15:48

    Samo Napred. Ko je lud da zivi u trecerazrednoj eu provinciji gde ih jedino interesuje da daju 150evra platu i otvore banke da ti tu "platu" otmu.

  • Uca

    18. april 2014 | 16:27

    Tako i treba onima, koji su na vlast dosli nelegalno, uz pomoc zapadnih interesdzija.

  • Ja

    18. april 2014 | 17:17

    Samo napred... Do Kijeva i Lvova.. Nema nazad braćo Rusi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA