Ranjen policajac u pucnjavi usred Novog Sada!

Prema nezvaničnim informacijama, pucnjava se dogodila nakon što je policija došla po pozivu građana tokom rutinske intervencije

  • 24

Policajac I. M. (25) i jedan građanin ranjeni su prilikom intervencije u Ulici Bogdana Popovića na Adicama u Novom Sadu oko 12.30 časova.

Prema nezvaničnim informacijama, pucnjava se dogodila nakon što je policija došla po pozivu ukućana da ih jedan od članova porodice maltretira, prenosi portal 021.rs.

Na ulazu u dvorište policajce je dočekala žena koja im je objašnjavala šta se dešava, kada je iznenada jedan od ukućana počeo da puca na njih.

Tada je ranjen policajac, a njegov kolega je uzvratio vatru i ranio napadača. Ranjeni policajac, kao i napadač, prevezeni su u Urgentni centar KCV-a. U toku je operacija policajca, koji je pogođen u stomak. Detaljnije informacije biće poznate nakon uviđaja.

Nezavisni policijski sindikat Srbije izrazio je veliko nezadovoljstvo i ogorčenje današnjim događajem u kojem je ranjen policajac koji se sada bori za svoj život.

- Iz nedelje u nedelju mi se susrećemo sa strašnim događajima u kojima dolazi do napada na policajce. Ne mogu da se otmem utisku da se nalazimo u začaranom krugu koji počinje sve brže da se vrti, a u kojem više nema nikakvog poštovanja prema policajcima na koje, očigledno, "ima pravo" da zapuca ko god poželi. Kada i na koji način su naše kolege postali glineni golubovi? Kako je došlo do toga da danas svako ima pravo da podigne ruku, nož ili da potegne pištolj na osnovu reda i mira našeg društva?  - navodi Momčilo Vidojević, predsednik NPSS.

Vidojević je, kako se dodaje u saopštenju, istakao da hiljade radnika MUP-a svakog dana izlazi na ulicu u pocepanim uniformama da časno brane svoje sugrađane i da su "gospoda iz Vlade" direktno odgovorni ako jedna kuća danas bude zavijena u crno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lune

    19. april 2014 | 14:46

    Hm,hmm nije divlji zapad, da je divlji zapad policajac bi prvi otvorio vatru i viknuo "ruke u vis policija"..i bio bi "kao sav normalan svet"...?

  • Zasto

    19. april 2014 | 17:29

    Zasto se nacionalna pripadnost napadaca precutkuje? Zasto se to isto uradilo po brutallnom napadu na policiju od pre 10ak dana na NBGu, u ulici Mileve Maric Ajnstajn??? Kada oni napadaju, pisete "gradjanin", a kada neko njih uvredi ili prebije, na naslovnicama stoji: "Napad na Romsku zajednicu". Jos jednom cemo biti svedoci ispastanja srpske tolerancije. Nista ovaj narod nije naucio iz gresaka cinjenih u proslosti.

  • Ненад

    19. april 2014 | 17:35

    Срамота и брука једне назови државе где ни своју полицију не штити од разних психопата! Закон је благ за криминалце и убице,а кад полицајац убије у самоодбрани сви то најоштрије осуђују! Деградирани,поцепани и редовно вређани и нападани,упуцавани,гажени треба да штите овај народ,а ко ће њих да заштити?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA