ČEŠKA: Amerika je kriva za raspad Ukrajine

- Od samog početka sam im govorio da ne vrše pritisak na Ukrajinu i da će tako samo uništiti tu zemlju i izazvati njen raspad. Nažalost, tačno to se dogodilo - izjavio je Vaclav Klaus, bivši češki predsednik

  • 10

Sjedinjene Američke Države i Zapad su izazvali ukrajinsku krizu, izjavio je u intervjuu češkoj televiziji CT24 bivši predsednik Češke Vaclav Klaus.

- Mislim da Rusija nije kriva za izbijanje nemira na Trgu nezavisnosti u Kijevu. Zapadna Evropa i SAD su pogoršali tu situaciju - istakao je Klaus, a prenela agencija Itar-Tas.

- Od samog početka sam im govorio da ne vrše pritisak na Ukrajinu i da će tako samo uništiti tu zemlju i izazvati njen raspad. Nažalost, tačno to se dogodilo - naveo je bivši češki predsednik.

Klaus je dodao kako Ukrajina sada prolazi kroz period u kojem je teško reći da li vlasti žele da se oslone na Zapad ili Rusiju. Kijev, međutim, mora nezavisno da donosi odluke o sopstvenoj budućnosti, istakao je on.

- Ukrajinci moraju samo da odlučuju o svojoj budućnosti, bez uplitanja sa strane. Molim vas, prestanite da se mešate sa Istoka ili Zapada - upozorio je Klaus.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    23. april 2014 | 11:21

    Pa zna se ko glumi svetske policajce od 1950 godine...raspali se da Bog da

  • Toske

    23. april 2014 | 10:09

    Bravo za Cesku politiku, obozavam taj narod.

  • ap0calypto

    23. april 2014 | 10:10

    kriva je i za ubistvo Romanovih, a ne za Ukrajinu. ona je samo jos jedna stavka na spisku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA