PUTIN: Internet je projekat CIA!

- Sve je to nastalo kao specijalni projekat CIA, a tako se i razvija. Ovo je kompleksna oblast čiji su rodonačelnici Amerikanci, pa oni pokušavaju da zadrže monopol. Moramo da se borimo za svoje interese - rekao je ruski predsednik

  • 32

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je internet projekat koji je razvila CIA i obećao da će štititi interese Rusije na globalnoj mreži.

- Sve je to nastalo kao specijalni projekat CIA, a tako se i razvija. Ovo je kompleksna oblast čiji su rodonačelnici Amerikanci, pa oni pokušavaju da zadrže monopol. Moramo da se borimo za svoje interese - rekao je Putin, prenela je agencija Itar tas.

On je izrazio nadu da će se ruski internet brzo razvijati i da će moći da doprinese očuvanju ruskih interesa.

Ruski parlament usvojio je prošle nedelje zakon koji predviđa da serveri ruskih društvenih mreža budu stacionirani u Rusiji, što su zapadni mediji protumačili kao nameru vlasti da ubuduće čvrsto kontrolišu aktivnosti na mrežama.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    24. april 2014 | 18:45

    Ne treba preterivati!... Nevolja je u tome, sto je nemoguce iskontrolisati sve informacije!...

  • EU

    24. april 2014 | 17:29

    Pa dali je moguće da iz očaja napada internet jer to inače rade samo radikalni islamisti i diktatori jer je internet opasnost za njih a ne za narod kojem su dostupne informacije,šta bi trebali ostati zatupljeni i da neznaju šta se dešava pa da ih se lakše manipuliše!

  • Vlada

    24. april 2014 | 16:54

    Pa,pa,paranoja ,pa ugasi rusima i internet ko tvoj drug u koreji . Bože me sačuvaj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA