NEMAČKA O AZILANTIMA: Srbija će biti proglašena sigurnom zemljom

Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer kaže da to znači da će se zahtevi za azil i žalbe građana moći obrađivati u roku od jedne sedmice i po pravilu im se odbijatii status azilanta

  • 8

Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer najavio je da će nemačka vlada u sredu odlučivati o nacrtu jednog zakona kojim će Srbija, Bosna i Makedonija biti proglašene sigurnim zemljama, što će omogućiti brži povratak azilanata iz Nemačke u te zemlje njihovog porekla.

- Ovim zakonom će Srbija, Makednija i Bosna i Hercegovina biti definisane kao sigurne zemlje - rekao je De Mezijer.

O tome da li će lista takozvanih sigurnih zemalja biti proširena i stavljanjem Albanije i Crne Gore u tu kategoriju, otvoreno je, međutim, pitanje, pošto su se socijaldemokrate, koalicioni partneri de Mezijerovih demohrišćana, pobunili protiv takve ideje.

U koalicionom ugovoru između demohrišćana, kancelara Angele Merkel i socijaldemokrata vicekancelara Zigmara Gabrijela dogovoreno je, kako podsećaju mediji, da se samo te tri balkanske države - Srbija, Bosna i Hercegovina i Makedonija - proglase sigurnim zemljama, što će značiti da će se zahtevi za azil i žalbe građana iz tih zemalja moći obrađivati u roku od jedne sedmice i po pravilu, im se odbijatii status azilanta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole811

    28. april 2014 | 09:22

    Pa, gde ćeš sigurniju zemlju!

  • bih

    28. april 2014 | 09:22

    Srbija će biti proglašena sigurnom zemljom za azilante i izbjeglice koji će dolaziti sve više u tu mirnu zemlju a skoro svi ti azilanti su muslimani,islam dominira!

  • Donatelo

    28. april 2014 | 11:43

    Zivela treca zemlja po siromstvu,,,,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA