AMFILOHIJE KUNE ĐUKANOVIĆA: Ko ne bio veran Rusiji dabogda mu meso otpadalo!

- Ko ne bio veran jednojezičnoj, jednokrvnoj Rusiji, dabogda živo meso od njega otpadalo, bio proklet tri puta i 3000 puta od mene - poručio Amfilohije Radović

  • 53

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije oštrim rečima osudio je danas politiku Podgorice prema Rusiji, rekavši da je crnogorski premijer Milo Ðukanović takvu odluku doneo u ime Vlade, ali ne i u ime Crne Gore i Crnogoraca.

Amfilohije je prilikom predstavljanja knjige "Vratiti se Rusiji" direktora Ruskog instituta za strateška istraživanja (RISI) Leonida Rešetnjikova iskoristio priliku da kritukuje crnogorasko rukovodstvo rečima:

- Ko ne bio veran jednojezičnoj, jednokrvnoj Rusiji, dabogda živo meso od njega otpadalo, bio proklet tri puta i 3000 puta od mene. To je ono što je ostavio Sveti Petar Cetinjski svojim Crnogorcima, pa bi bilo dobro da i sadašnji predsednik Vlade Crne Gore pročita ove reči u trenutku kada po prvi put u istoriji zavodi sankcije Rusiji -  rekao je Amfilohije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • From eu

    29. april 2014 | 21:03

    Vise sam uz usa i eu. Te ruse niko ne voli

  • ATEISTA

    29. april 2014 | 19:39

    Sreca pa sam ateista i propagiram ljubav prema drugim ljudima. A ne kao ovi VERNICI a ovamo KUNU na sve strane.

  • Vernik

    29. april 2014 | 20:57

    Stvarno je preterao.Da se covek zgrozi i najezi kad cita ove kletve.Pa on kune i decu od onih koji po njegovom ne vole Rusiju.Sta ja imam volit ili mrzit neku stranu zemlju,meni su sve iste,a svoju drzavu volim jer je to moja domovina bez obzira da li se meni politika svidjala ili ne.Ali ovo sta je on rekao nije sramota ni vere ni crkve vec ove stare bezobrazne spodobe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA