SUVOZAČ OBESNOG VOZAČA BMW-a: Uspori, ubi nas!

Vikao sam: "Pego, brate, uspori... jugo", svedoči suvozač Mirko Gačić koji je preživeo udes na Pančevačkom putu

  • 1

Vikao sam: "Pego, brate, uspori...jugo, jugo"... Kada sam se okrenuo, iza mene nije bilo ničega. Nije bilo ni auta ni devojaka, svedoči suvozač Mirko Gačić, koji je preživeo saobraćajnu nesreću na Pančevačkom putu.

Gačić je prošao sa lakšim povredama u udesu, u kome su tragično izgubile život sestre Milena i Ljiljana Rusov i njihova drugarica Jadranka Jović (23), a vozač "juga" Predrag Fuštić (37), u kojeg je udario, još se bori za život.

- Te večeri smo se Predrag Bojanić i ja sreli u kafiću. Oni su sedeli za jednim stolom, ja za drugim. Milenu sam upoznao tad, a Ljiljanu i Jadranku sam znao ne više od nedelju dana. Došao sam sa drugarom da popijem piće i mislio da krenem kući. Onda su me oni zvali da idem sa njima. Premišljao sam se. Kada smo seli u automobil, Ljiljana je bila iza mene, Jadranka u sredini, a Milena iza Predraga – priča on.

Čim smo seli u auto on je krenuo sa drčnom vožnjom, tvrdi on.

- Kad smo prešli most na Tamišu, počeo je brzo da vozi. Kod restorana "Mali raj", kada je dodao još gas, počeo sam da mu govorim i da ga molim da uspori. Niko ništa u kolima nije tada komentarisao. Niko nije ni pevao, kao što su pričali - navodi Gačić.

A onda je BMV počeo "manijačkom" brzinom da se kreće auto-putem ka Beogradu. Bahati Predrag Bojanić nije skidao nogu sa gasa. Sve do zgrade "Progresa".

- Govorio sam: Brate, uspori. Molim te, uspori. Ništa on meni tada nije rekao. Ni da neće, ni što ja to govorim, nije bilo nikakve reakcije. Bio je kao hipnotisan. Držao je volan i vozio samo pravo - izgovara Mirko, koji je i sam otac dvoje dece.

Prema njegovim rečima, na semaforima je bila kolona automobila, pa je Bojanić prešao u žutu traku.

- A onda sam, u trenutku, primetio svetla. Kad smo se približili, viknuo sam: "Jugo, jugo!"... Uhvatio sam se za nešto i više se ničeg ne sećam. Ne znam ni koliko je vremena prošlo kad sam se trgao. Pogledao sam u Predraga, a on je mirno i normalno sedeo za volanom. Bio je budan. Ništa nije rekao - kaže Gačić.

(Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA