Donjeck glasao za nezavisnost!

Prema preliminarnim podacima, na referendum je izašlo 71,4 odsto glasača, prenosi Itaras. Izborni dan u Donjeckoj i Luganskoj oblasti nije prošao bez incidenata

  • 9

Izborni štab proruskih snaga u regionu Donjecka saopštio je da je 89 odsto izašlih na današnjem referendumu glasalo za saomoopredeljenje Narodne republike Donjeck, javlja Rojters, a prenosi "RTS".

Prema preliminarnim podacima, na referendum je izašlo 71,4 odsto glasača, prenosi Itaras. Izborni dan u Donjeckoj i Luganskoj oblasti nije prošao bez incidenata.

- Ovi (rezultati) mogu biti smatrani za konačne -  rekao je Roman Ljagin, šef izborne komisije u Donjecku, novinarima nakon zatvaranja birališta.

- Ispostavilo se kao izuzetno lako da prebrojimo glasove pošto je broj ljudi koji su glasali protiv bio izuzetno mali i broj nevažećih listića je bio mali - rekao je Ljagin.

U Donjeckoj i Luganskoj oblasti živi sedam od ukupno 45 miliona stanovnika Ukrajine.

Problemi u održavanju referenduma su se javili u Marijupolju i Krasnoarmejsku.

U Krasnoarmejsku je jedna osoba ubijena a više je povređeno kada su ukrajinski vojnici pucali na demonstrante i glasače, javila je Raša tudej. Vojska zauzela četiri birališta u tom gradu.

Zbog bezbednosnih razloga, glasačka mesta u Mariupolju su zatvorena u 17 časova po lokalnom vremenu (18 po moskovskom), a u Krasnoarmejsku u 16 časova (17 časova po moskovskom vremenu).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • losmi

    12. maj 2014 | 02:13

    Cestitamo! Nista na silu, samo legalnim putem! Idemo dalje.

  • B o k a n e g ra

    12. maj 2014 | 06:59

    Tako je narode Ruski! Vi jedini jos branite moralne vrednosti familije,vere...

  • MIROSEMBERAC

    12. maj 2014 | 04:51

    Iskrene cestitke, nek vam je sretno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA