KOSOVSKA MITROVICA: I nama je teško, ali šaljemo svu pomoć!

Sva prikupljena pomoć je, zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju, Opštini Kosovska Mitrovica i Studentskom centru“Priština“, upućena u distributivne centre u Kraljevu i Beogradu, a opština Kosovska Mitrovica izdvojila je 1.000.000 dinara iz opštinskog budžeta

  • 27

Iz svih sredina na Kosovu i Metohiji u kojima živi srpsko stanovništvo, u organizaciji lokalnih samouprava građani se prijavljuju kao dobrovoljci i organizovano odlaze tamo gde je pomoć najpotrebnija. Otvaraju se centri za prikupljanje humanitarne pomoći.

U organizaciji Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini, privremeno smeštenog u Kosovskoj Mitrovici u holu Filozofskog fakulteta studenti su u 9 časova otvorili Centar za prikupljanje humanitarne pomoći.

Predsednik Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta Nemanja Biševac je rekao za Telegraf da je prijavljenih volontera bilo više nego što je bilo potrebno za rad u Centru, a odziv građana više od očekivanog.

-U našem gradu većinu populacije čine studenti, nezaposlena i raseljena lica, a za samo 6 sati prikupljeno je 390 paketa ćebadi i dušeka, 985 paketa garderobe, 121 paket obuće, 48 paketa pelena i 27 paketa hrane za bebe, 1 paket igračaka, 63 paketa higijene, 3 paketa lekova, 75 paketa hrane, 107 paketa vode od litar i po, 41 balon od 10 litara, 250 balona od 6 litara, 38 paketa mleka – rekao je Biševac koji nije krio radost zbog spremnosti ljudi koji i sami teško žive da se solidarišu i pomognu ljudima u nevolji.

Sva prikupljena pomoć je, zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju, Opštini Kosovska Mitrovica i Studentskom centru“Priština“, upućena u distributivne centre u Kraljevu i Beogradu.

Predsednik Privremenog organa opština Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić je rekao za Telegraf da je opština Kosovska Mitrovica izdvojila 1.000.000 dinara iz opštinskog budžeta za 2014.godinu i nabavku prve pomoći za poplavama ugroženo stanovništvo u Srbiji. Ovim novcem nabaviće se hleb, voda za piće, konzerve, čizme, kabanice i džakovi.

On je dodao da Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica, takođe izražava punu soliodarnost sa građanima Republike Srpske, koju je pogodio poplavni talas i da će „Privremeni organ prema svojim mogućnostima uputiti pomoć ugroženima u Republici Srpskoj“.

-Srbi iz Republike Srpske su uvek bili uz naš narod i u najtežim trenutcima nam pružali nesebičnu pomoć. Zato je vreme da im, iako i sami doživljavamo iste nedaće, pomognemo – rekao je Spirić.

Sinoć su iz Kosovske Mitrovice krenula 3 autobusa i iz Zvečana jedan sa dobrovoljcima ka ugroženim mestima u Srbiji.

Studentski centar „Priština“ – Kosovska Mitrovica je spreman da primi 100 ugroženih građana za koje će biti obezbeđeni smeštaj i hrana, a za pomoć u spremanju obroka je ponudio je svoje mobilne kuvarske ekipe.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(S.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    18. maj 2014 | 00:32

    Braco,vi ste deo naroda na koji mozemo da budemo najponosniji!!!

  • Milos

    18. maj 2014 | 00:29

    Bas zbog ovoga volim svoj narod na Kosovu.Iako nemamo dacemo makar koru hleba jer znamo kako je biti u teskoj situaciji i kako je to izgubiti sve.VSP

  • Neko

    18. maj 2014 | 00:23

    Ljudu znaju kako je biti u nevolji....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA