NEKA MU JE VEČNA SLAVA: Sahranjen vatrogasac heroj Dejan Lazarević (FOTO) (VIDEO)

Na večni počinak ispratili su ga porodica, kolege vatrogasci, prijatelji, Nebojša Stefanović ministar unutrašnjih poslova i Vladimir Božović, državni sekretar u MUP-u

  • 25

Dejan Lazarević (43), vatrogasac koga je u Topoli odnela bujica dok je spasavao meštanina, sahranjen je danas na lokalnom groblju. Na večni počinak ispratili su ga porodica, kolege vatrogasci, prijatelji, Nebojša Stefanović ministar unutrašnjih poslova i Vladimir Božović, državni sekretar u MUP-u.

Nenad Milošević, komandir Vatrogasno- spasilačke brigade Kragujevac oprostio se od kolege i zahvalio za sve što je Dejan Lazarević učinio za Srbiju.

- Hvala ti za humanost i plemenitost koju si iskazao za ovih 17 i po godina stotinu puta. Danas kada su u Srbiji svi heroji, ti si naš heroj nad herojima i simbol borbe za život - rekao je Milošević.

Sveštenik Aleksandar oprostio se od stradalog vatrogasca uz duboko poštovanje prema njegovom delu.

- Brate Dejane, podneo si najveću žrtvu, dao si život za drugoga. Cela Topola ponosna je na tebe. Ispunio si božju zapovest- ljubi bližnjeg svog - rekao je on.

Grleći sanduk umesto sina, Dejana su na poslednji put ispratili otac Miroslav i majka Gorica, kao i brat Dragan.

Supruga Dragana teško je stajala na nogama, Dejanovi sin Nikola i ćerka Nikolina nisu se još pomirili sa činjenicom da su ostali bez oca. Šumadijski vatrogasci i policija odali su juče poslednju poštu kolegi.

Kolona vozila na groblje je ispraćena uz zvuke sirena sa vatrogasnog doma i zvuke crkvenih zvona sa Oplenca.

Dejan Lazarević stradao je u četvrtak oko šest sati ujutru, nedaleko od mosta koji od topolskog sela Žabare vodi ka selu Gorovič. Pokušao je da spase meštanina koji se od vodene stihije sklonio na obližnje drvo. Dok je bio u vodi, bujica ga je oborila, pokidala sajlu kojom je bio vezan i za trenutak ga odnela.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA