Albanija šalje pomoć najugroženijima u Srbiji i BiH

- Pozivam naše policijske predstavnike koji su obučeni za spasavanje da pokažu svoj karakter, humanost i profesionalnost, da dostave pomoć i da pomognu u spasavanju ugroženih ljudskih života - izjavio je Petrika Dunga

  • 32

Albanska vlada je iz Skadra u Srbiju i BiH poslala 50 pripadnika jedinice za brzu intervenciju, prenose mediji na makedonskom i albanskom jeziku.

- Pozivam naše policijske predstavnike koji su obučeni za spasavanje da pokažu svoj karakter, humanost i profesionalnost, da dostave pomoć i da pomognu u spasavanju ugroženih ljudskih života. Ponosan sam što mi je data čast da predvodim ovu jedinicu u akciji humanitarnog karaktera - izjavio je Petrika Dunga.

Po njegovim rečima prvobitno je dogovoreno da ova jedinica ostane deset dana ali da će ukoliko bude bilo potrebno ostati i duže.

U širem regionu Skadra je još uvek sveže sećanje na velike poplave koje su tu oblast zahvatile 2010 godine, kada je pričinjena materijalna šeta od oko 70 miliona evra, navode mediji.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma da

    19. maj 2014 | 11:57

    Ma daj, ovo je laz. Albanci objavili, tj razvili transparente na utakmicama Podrska Bosni, Smrt Srbiji, i podrska Bosni , Fuck Serbia. Toliko o siptarima !!!! Bagra

  • Ms cg

    19. maj 2014 | 12:40

    Istina je,ipak treba biti zahvalan na tome jer Srbija njima nije pomogla kad su bile poplave kod njih.

  • nenad

    19. maj 2014 | 11:52

    Veliko hvala i Bog vam zdravljem vratio !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA