ZBOG POPLAVA: U Srbiji ne radi 155 osnovnih i srednjih škola

One škole koje imaju mogućnosti da prihvate zbrinute đake imaju punu podršku Ministarstva prosvete i ne treba im za to posebno odobrenje

  • 0

Trenutno u Srbiji ne radi 155 osnovnih i srednjih škola, izjavio je ministar prosvete Srđan Verbićte, ističući da nije prioritet da te škole nastave da rade ako za to nema mogućnosti zbog poplava, već da se zbrinuti učenici vrate na nastavu u školama koje mogu da ih prihvate.

Škole koje imaju mogućnosti da prihvate zbrinute đake imaju punu podršku Ministarstva prosvete i ne treba im za to posebno odobrenje, dodao je Veribć.

On je naveo i da je veći broj učenika zbrinut po porodicama a ne u prihvatnim centrima, zbog čega Ministarstvo nema kompletnu evidenciju o njihovom broju.

- Nije prioritet da tu decu odmah uključimo u nastavu, iako mislim da će im biti prijatnije u okruženju vršnjaka nego u prihvatnim centrima - zaključio je ministar.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA