Potrebno najmanje mesec dana za popravku pruge Beograd-Bar

- Mene su stručnjaci ubeđivali da ovo možemo da rešimo za desetak dana, ali garantujem da ovo ne možemo da rešimo za manje od 30 dana i to da radimo vrhunski, danonoćno - izjavio je direktor Železnica Srbije, Dragoljub Simonović

  • 2

Generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović rekao je danas da će najmanje mesec dana rada biti potrebno da se sanira odron na delu pruge Beograd - Bar, između Lazarevca i Lastre kod Valjeva, ali da će u najkraćem mogućem roku biti uspostavljena linija preko Mladenovca.

- Mene su stručnjaci ubeđivali da ovo možemo da rešimo za desetak dana, ali garantujem da koju god mehanizaciju dovedemo, a trenutno ne znam ni kako da je dovedemo, ovo ne možemo da rešimo ispod 30 dana i to da radimo vrhunski, danonoćno - rekao je Simonović prilikom obilaska klizišta na levoj obali reke Gradac.

On je dodao da će se raditi postepeno, od najniže tačke, pa polako, sve do najviše.

- Situacija je komplikovana, iz mnogo razloga, a pre svega jer ne možemo da priđemo objektu. Takođe, sedam kilometara dalje imamo još jednu situaciju, a još gore je u Lajkovcu, gde je 1,5 kilometar pruge nestao. Ne znamo kako, ali na tom mestu imamo samo golu zemlju. U toku je izrada projekata i priprema gradilišta, nakon čega ćemo istovremeno "napasti" sve tri problematične tačke - naveo je Simonović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr.love87

    21. maj 2014 | 10:58

    Pa kako ne znate gde je 1.5 km pruge? Zna se ko je to odneo i gde moze gvozdje da zavrsi :D

  • Strahinja

    21. maj 2014 | 10:00

    Pa ako su te stručnjaci ubeđivali, pa valjda oni znaju bolje od tebe!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA