BUGARI DOVEZLI CISTERNE: I mi smo čuli za Džamba, došli smo da pomognemo braći! (FOTO) (VIDEO)

- Po ceo dan na našim vestima gledamo o nesreći koja je zadesila srpski narod. Naročito me je potresla priča o nekom momku koji je spasavao druge, dok su njegova žena i dete stradali - objašnjava za Telegraf najrazgovorljiviji vozač Mitko Dimitrov

  • 4

Na proputovanju za Obrenovac, bugarske dobrovoljce koji su dovezli 11 cisterni sa šmrkovima iz Sofije  kako bi učestvovali u čišćenju delova grada iz kojih se povukla voda, pored gradskih čelnika, ispred Skupštine grada dočekala je i ekipa Telegrafa.

- Došli smo da pomognemo srpskoj braći! Spremni smo da očistimo sve delove Obrenovca iz kojih se povukla voda - skoro u glas, služeći se rečima koje su slične u bugarskom i srpskom poručuju nam četvorica neumornih vozača.

- Po ceo dan na našim vestima gledamo o nesreći koja je zadesila srpski narod... Slike su zastrašujuće. Naročito me je potresla priča o nekom momku koji je spasavao druge, dok su njegova žena i dete stradali. Kada smo čuli šta se dešava u Srbiji, bez dvoumljenja smo rešili da pomognemo kako god možemo - objašnjava za Telegraf najrazgovorljiviji vozač Mitko Dimitrov dodajući da su putovali sedam sati i da jedva čekaju iz Beograda da krenu u Obrenovac.

- Ničega se ne bojimo! Da se nečeg bojimo, ne bismo sada stajali ovde sa vama. Ispušićemo jednu cigaretu, pa na posao! - poručuje Mitko dodajući da je prvi put u Beogradu.

- Srbi su me prosto oduševili! Lep ste narod i prijatan... Ma, isti ste kao mi! - odmahuje rukom Mitko penjući se u jednu od cisterni.

Podsetimo, 11 cisterni za čišćenje Obrenovca poslao je Dimitar Borisov, vlasnik kompanije "Titan International Holding" (za odnošenje komunalnog otpada). On je čelnicima Skupštine grada Beograda obećao da će u narednim danima poslati još 11 cisterni koje se nalaze u drugim gradovima Bugarske.

- Beograđani i na ovom primeru mogu da vide da nismo ostali sami i da nas se naše komšije u ovim teškim trenucima za naš grad i zemlju sećaju i žele da nam pomognu - rekao je gradski menadžer Beograda Goran Vesić dodajući da uključivanje građana Obrenovca u čišćenje grada zavisi od odluke Štaba za vanredne situacije.

- Kako se budu sticali uslovi suguran sam da će i oni pomagati. Oni to ne mogu sami i zato su nam potrebne ove cisterne. Potrebno je takođe da tamo budu i zoohigijena, gradske i republičke službe. Zato nam je ova pomoć važna - objasnio je Vesić dodajući da je jutros potpisan ugovor o donaciji 50 pumpi za izbacivanje vode.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Katarina Vuković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tea Su

    22. maj 2014 | 13:13

    Eto, još jednog primera, da ne gubimo veru u narode! Baš lepo! Samo ljubav, jednih prema drugima, može da nas spase od svakog zla! Dobro nam došli, i veliko HVALA!

  • Cica

    22. maj 2014 | 12:44

    Braća naša Sloveni

  • Никола

    22. maj 2014 | 13:51

    Аферим браћо Балгари!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA