RRA: Kablovski operateri da vrate strane kanale tokom Dana žalosti!

Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) smatra da vraćanjem stranih kanala neće biti prekršene odredbe o ponašanju tokom trodnevne žalosti

  • 16

Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) pozvao je kablovske operatere da vrate strane programe jer smatraju da time neće prekršiti odredbe o ponašanju tokom trodnevne žalosti.

Kablovski operateri juče su, pozivajući se na upozorenje RRA i navodne instrukcije iz ove agencije, ukinuli većinu programa u svojoj ponudi. Tako je uradio i SBB koji je naveo da je tokom tri dana žalosti, iz poštovanja prema žrtvama, njihovim porodicama i prijateljima ponudu TV kanala prilagodio Zakonu o obeležavanju Dana žalosti i preporuci RRA. Pri tom stavu su ostali i nakon apela RRA.

Nakon poziva Poverenika za informacije od javnog značaja i protesta Udruženja novinara Srbije, Savet RRA je hitno zasedao i usvojio mišljenje da se emitovanje stranih programa ne kosi sa odredbama trodnevne žalosti.

- Nismo doneli nijednu odluku kojom se ograničava ili preporučuje kablovskim emiterima na području Srbije da iz svoje ponude isključe programe koji se emituju iz inostranstva. Uvažavajući kako reakcije javnosti, tako i poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića, Savet RRA je u popodnevnim satima održao hitnu telefonsku sednicu i doneo odluku da obavesti kablovske operatore da emitovanjem stranih kanala u vreme dana žalosti ne krše zakon - navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Savet razume i uvažava odluku većine kablovskih operatora koju su je verovatno doneli više vođeni ličnim osećajem zajedničke nesreće, nego tumačenjem zakona, ali kao ni do sada, neće uticati na njihove odluke i poslovnu politiku, zaključuje se u saopštenju RRA.

Dešavanja uživo u poplavljenim područjima možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joooo

    22. maj 2014 | 19:12

    Nemam komentar, za nase operatere. Razumem za MTV ili neki zabavni kanal, ali Hrt, Fox, itd....SRAMOTA!

  • Ksenija

    22. maj 2014 | 19:33

    Raskinucu ugovor sa SBB opetatorom, ili cu traziti da mi umanje pretplatu za dane bez kamala za koje debelo placam. bezobrazluk, hoce da budu veci papa od pape.

  • made in great britain

    22. maj 2014 | 19:39

    A placate ih??? Ne razumem,zasto kad ne pruzaju uslugu za koju su obavezani ugovorom. Sto kaze ovde jedan,ok za muzicke kanale,ali zasto za filmske? Bzvz.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA