Đaci trećaci se odrekli ekskurzije i još jednom dokazali da na mladima svet ostaje

Trećaci ispričali da će novac uplatiti ugroženima od poplava jer je taj novac "više potreban njima, nego nama ta ekskurzija"

  • 6

Učenici osnovne škole "Svetozar Marković" iz Kragujevca, odeljenja III /1, odrekli su se odlaska na jednodnevnu ekskurziju i taj novac biće uplaćen kao pomoć ugroženima u poplavama. Kako je novac već uplaćen agenciji sada će biti prebačen na račun za pomoć.

Trećaci su za regionalnu TV Kragujevac ispričali da će novac uplatiti ugroženima od poplava jer je taj novac "više potreban njima, nego nama ta ekskurzija". Deca kažu da oni mogu na ekskurziju u četvrtom razredu, a oni koji su izgubili sve u poplavama ne mogu da nadoknade to naredne godine.

U rečenicama koje izazivaju divljenje deca su napomenula da su već išla na rekreativnu nastavu i da ne moraju na ekskurziju u ovako teškom momentu.

Učiteljica ovih trećaka, Gordana Gajić, rekla je da su se roditelji jednoglasno složili da se novac od ekskurzije uplati ugroženima u poplavama. Za ove roditelje i svoje đake kaže da su dobili najvišu ocenu na ispitu iz dobrote.

- Naučismo jedinice mere za težinu, zapreminu i dužinu, ali oni su ovim što su uradili najbolju ocenu dobili za onu najvažniju jedinicu- meru čovečnosti, a to je dobrota, rekla je učiteljica.

Dešavanja uživo u poplavljenim područjima možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    24. maj 2014 | 00:54

    Sve je to super, ali deca ne treba da se odricu necega sto se pamti celog zivota, pogotovo u tim godinama. Ja se jos secam svoje prve ekskurzije, simpatije,pobednickog kosa... Deca treba da uzivaju u tom nevinom doba, a mi stariji cemo da pomazemo! Uostalom moze valjda i drzava nesto nekada da uradi bez nas!

  • Nenad

    24. maj 2014 | 08:25

    Ja razumem da treba pomoci ali bi pre savetovao da se ucitelji koji daju te predloge odreknu jedne plate, to je slicna suma. Mislim da trecak nije svesan tih stvari jer da jeste nebi bio dete.

  • teacher

    24. maj 2014 | 08:33

    Svaka čast učiteljici!I bolje da ne idu na ekskuziju kad niko ne može da im garantuje sigurnost od klizišta i odrona, a i ono što imaju da vide na maršutama za ekskurzije su razrušeni gradovi, uništena korita reka, tuga jedna. Ne treba po tome da pamte svoj treći razred, nego po plemenitom gestu koji ne može svako da uradi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA