DIRNUĆE VAS OVA PRIČA: Beba ostavljena na groblju, hrabri vatrogasac spasao joj život! (FOTO) (VIDEO)

Na proslavi mature Skejler Džejms iz Ilinoisa u SAD ispunila se jedna velika želja. Boni i Greg Džejms, njeni usvojitelji, uspeli su da pronađu Čarlija Heflina, koji ju je u ledeno zimsko jutro, kao tek rođenu bebu, pronašao na groblju, i tako joj sasvim sigurno spasao život

  • 1

Te subote pre 18 godina, sneg je napadao toliko da je vatrogasac Haflin morao da žrtvuje slobodan dan da bi nadgledao popravku strujnih kablova oštećenih nevremenom. Prateći interni radio, shvatio je da su kolege primile poziv da je na grblju Houp, ispod velikog bora kod mauzoleja, ostavljena novorođena beba.

Tragali su za novorođenčetom, ali uzalud. Heflinu je, međutim, odmah sinulo da možda traže na pogrešnom groblju, pa je sa kolegom požurio do obližnjeg groblja Oliv. Tamo je, zaista, kod mauzoleja rastao veliki bor, ali novrođenčeta nije bilo. Krenuo je da ode, pomišljajući da je možda u pitanju neslana šala. ali neki osećaj ga je ipak naveo da se vrati.

Kada je ponovo stigao do bora, začuo je slabašno cviljenje. Začeprkao je dublje ispod moćnog korenja, i tu je, svu prekrivenu borovim iglicama i granjem, našao bebu umotanu u tanko ćebence, još uvek neokupanu, i sa nevešto presečenom pupčanom vrpcom podvezanom pertlom za ciopele.

Novorođenče je odneo u bolnicu, gde mu je odmah ukazana lekarska pomoć. Zbog velike hladnoće, i samo 15 minuta više provedeno napolju moglo da bude fatalno.

Seća se i da je jedna od medicinskih sestara bebi čitava dva sata masirala nožice, kako joj stopla ne bi ostala unakažena zbog promrzlina.

Mada veoma zainteresovan za sudbinu male devojčice koju je spasao, nije smeo previše da se raspituje za nju, jer pravila službe to zabranjuju. Čuo je da je usvojena, i nadao se da je dobro.

PRONAŠLI POLICAJCA PREKO FEJSA

Greg i Boni Džejms, dobri ljudi koji su malu Skajler usvojili i pružili joj mnogo ljubavi i dobro obrazovanje, želeli su, međutim da joj ispune i njenu najveću želju.

Neobičnu priču o njenom poreklu nikada nisu krili, znali su da su da više od svega želi da upozna svoju biološku majku, ili makar vatrogasca koji ju je kao bebu pronašao u zimskoj noći.

Zbog toga su još od njene pete godine polčeli da tragaju za njim, ali tek tri nedelje uoči Skajlerine mature Boni je na fejsbuku pronašla profil za koji se ponadala da je Heflinov.

Pozvala ga je telefonom i upitala: “Da li ste vi Čarli Heflin? Da li se sećate da ste 1995. spasli jednu bebu”? Odgovor na oba pitanja je bio potvrdan.

Tako je Skajler najavljeno da će na njenu proslavu mature doći i jedan gost iznenađenja, a kad je shvatila ko je u pitnaju, njenoj radosti nije bilo kraja.

ZAKON PO SLUČAJU BEBE SKAJLER

Kaže da joj se time ispunila jedna od najvećih želja, i tražila je od Heflina da joj ispriča svaki detalj o tome kako ju je pronašao. U kojoj meri je ovaj događaj i njemu bio važan, svedoči već i sama činjenica da je sačuvao radnu majicu u kojoj je spasao bebu.

Nju joj je sada poklonio, kao i sve novinske isečke o događaju. Bio je dirnut i oduševljen kada je video u kako lepu, pametnu i uspešnu devojku je izrasla. Skajler je odlična učenica, aktivna je u školskoj dramskoj sekciji i školskom i crkvenom horu, a od jeseni će krenuti na Konkordija univerzitet u Čikagu, gde će studirati komunikacije.

14 News, WFIE, Evansville, Henderson, Owensboro

Skajlerin slučaj i opasnost kojoj je bila izložena doveli su do toga da u američkoj saveznoj državi Ilionois bude izglasan novi zakon, koji roditeljima omogućava da neželejnu bebu bez ikakvih zakonskih posledica ostve u hitnoj pomoći, ili u vatrogasnoj ili policijskoj stanici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA