I nezavisni sindikat policije uputio pomoć ugroženima od poplava

Nezavisni sindikat policije do sada je odneo u najugroženije gradove preko 50.000 litara vode, preko 30 kamiona humanitarne pomoći, a radi se i na prikupljanju pomoći koja bi trebalo da pristigne iz inostranstva

  • 0

Predstavnici i članovi reprezentativnog Nezavisnnog sindikata policije (NSP), koji okuplja najveći broj zaposlenih u MUP-u, doneli su odluku da se u cilju obezbeđenja pomoći najugroženijim građanima koji su pretrpeli velike gubitke u nepogodama koje su zadeseile Republiku Srbiju, odreknu po jedne dnevnice koja će biti uplaćena u humanitarne svrhe.

NSP će takođe i svim članovima čije su kuće poplavljene ili oštećene dodeliti jednokratnu novčanu pomoć u visini od 10.000 dinara.

- Ponosni smo na sve članove NSP, kako one koji pomažu stanovništvu u najugroženijim područjima, tako i one koji su se angažovali na prikupljanju humanitarne pomoći. NSP će i narednih dana nastaviti da preduzima aktivnosti kako bi se pomoglo onima kojima je pomoć najpotrebnija. Do sada, obezbedili smo i odneli u najugroženije gradove preko 50.000 litara vode, preko 30 kamiona humanitarne pomoći, a radimo i na prikupljanju pomoći koja bi trebalo da pristigne iz inostranstva - kaže predsedavajući predsedništva NSP Velimir Lukić.

Policajcima koji danonoćno na terenu pomažu ugroženima, NSP je zahvaljujući Ivanu Ristiću, šefu kabineta ministra policije Nebojše Stefanovića i pomoćniku direktora policije Bratislavu Dikiću obezbedio i 180 kompleta interventnih uniformi.

- Želimo da pohvalimo predstavnike ministarstva s kojima je NSP ovog puta imao uspešnu saradnju na ovom teškom zadatku - dodaje Lukić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA