BIČEVANJE I VEŠALA: Zar se tako kažnjavaju žene koje se udaju iz ljubavi ?(FOTO) (VIDEO)

Na internetu se pojavio uznemirujući video-snimak na kojem se vidi nesrećna žena koja je zbog nošenja pantalona kažnjena bičevanjem

  • 60

Majka dvoje dece, Merijam Ibrahim (27), je vrištala tražeći pomoć dok su je bičevali, jer se udala za hrišćanina. Ona je osuđena i na smrt vešanjem zbog napuštanja islama, a trenutno se nalazi u zatvoru u kojem se nedavno i porodila.

Sudanka će izgleda dobiti još 100 udaraca bičem u narednih nekoliko dana. Bičevanje se u svetu smatra varvarskim postupkom koji izaziva bes kod mnogih ljudi. Aktivisti za ljudska prava su izjavili da bi Merijam mogla da bude u ožiljcima, ponižena i sa dubokim psihološkim ranama koje nikada neće uspeti da zarastu.

I dalje se oporavlja od porođaja pre dve nedelje, kada je dobila ćerku Maju u zatvoru. Ona se nalazi u pritvoru u Kratumu, glavnom gradu Sudana, od septembra prošle godine. Sin Martin, koji ima 20 meseci, sa njom je u zatvoru sve vreme. Ona je osuđena na smrtnu kaznu nakon što je strogi islamski sud optužio za otpadništvo i preljubu. Pogubljenje je odloženo za dve godine, jer je tada bila u osmom mesecu trudnoće.

Sudanska vlada je prošle nedelje bila na ivici da popusti pod međunarodnim pritiskom i da pusti Merijam kući, ali to se do sad nije desilo. U međuvremenu se na internetu pojavio uznemirujući video-snimak, koji je objavila grupa koja se bori za njeno oslobađanje.

Na video-snimku se vidi nesrećna žena koja je zbog nošenja pantalona kažnjena bičevanjem, kaznom s kojom se već susrela Merijam koja je podvrgnuta mučenju iako je bila u drugom stanju.

Grupa Britanaca koja se bori za oslobađanje Merijam tvrdi da je ova Sudanka prošla kroz neviđene torture. Oni kažu da su snimak postavili na društvene mreže da bi podigli svest kod ljudi o tome kroz kakva mučenja žene u nekim islamskim zemljama prolaze. Snimak je iz 2010. godine i prikazuje ženu sa hidžabom na javnom mestu, okruženu policajcima i grupom muškaraca. Očigledno je da pati dok joj prete da će dobiti zatvor od dve godine ako ne drži ruke gde joj je rečeno.

Dok je klečala, počela je da glasno plače i vrišti. U jednom momentu je uspela da od policajca uzme bič, nakon čega je bila suočena sa još jačim udarcima. Organi reda se mogu videti kako se smeju i šale dok je izvršenje kazne i dalje trajalo.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor:dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DNK

    12. jun 2014 | 21:39

    Prokletnici! Pogan jedna!

  • džordž

    12. jun 2014 | 22:13

    islam je najveće svetsko zlo ..

  • nessa

    13. jun 2014 | 00:42

    i sad neka mi neko kaze da je muslimanska vera naj lepsa..ko osim muslimana opase na sebe bombe i raznosi druge..ko osim njih zivi od vere..sto ne odleti u vazduh taj koji im je naredio nego ne...on ce da propoveda a budale ginu..hiljade je snimaka verskih budala koji se snimaju pre nego sto se kamionom punim eksploziva zakucaju na neki punkt..bivuju zene kolju ljude na sred ulice i sve to im deca gledaju...sta gledaju i oni kolju..ima hiljade snimaka..ne izmisljam..siriju su unistili..ko ce da im pravi ponovo grad?glupavi su i misle da ce ziveti bolje..oce malo sutra..a dotle ih ameri spalise sa predatorima..ova jadna zena je samo jedan pogled na islam..i sta god da mi kazu muslimani..lazu sebe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA