Izrael bombardovao Siriju, poginulo 10 osoba

Izraelska armija je saopštila da su bombardovali devet meta unutar Sirije, kao odgovor na prekogranične napade koji su se dogodili u nedelju u kome je ubijen jedan izraelski dečak

  • 14

Izraelska vojska saopštila je u ponedeljak rano ujutru da je izvršila vazdušne napade na više vojnih ciljeva u Siriji, uključujući i sedišta vojske, kao odgovor na prekogranični napad u kojem je poginuo dečak. Vojska je u saopštenju navela da je gađala devet ciljeva i da su svi direktno pogođeni.

Jedna grupa aktivista rekla je danas da je u izraelskim vazdušnim udarima na sirijska vojna postrojenja poginulo najmanje 10 vladinih vojnika.

Izraelska armija je saopštila da je rano jutros pogođeno devet meta unutar Sirije. Vazdušni udari su bili odgovor na prekogranični napad u nedelju, u kome je ubijen jedan izraelski tinejdžer.

Direktor Sirijske opservatorije za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji, Rami Abdurahman, rekao je da je u devet udara pogođeno sedam različitih sirijskih vojnih baza.

On je precizirao da su uništena dva tenka, dve artiljerijske baterije i štab sirijske 90-te brigade.

Ta Opservatorija sakuplja informacije preko mreže aktivista unutar Sirije. Sirijska vlada nije ništa komentrisala posle vazdušnih udara.

Izrael je u poslednje tri godine u nekolko navrata izveo udare na Siriju, podseća Asošijeted pres.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto - Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    23. jun 2014 | 16:22

    Polako, ali sigurno, okrecete svet, protiv - sebe...

  • Mr

    23. jun 2014 | 16:12

    Kad Izrael napada, onda ceo svet cuti, kad se okupi 1000 ´´terorista´´ predstavi se da ce zauzet ceo svet. A Izrael i Amerika i dalje napadaju drzave, zalosno!!

  • Dare

    23. jun 2014 | 19:56

    Izrael radi sta hoce uleti u drugu suverenu drzavu izvrsi takticke udare I nikom nista, ali mi nije jasno kako im niko nije oborio neki avion

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA