VELIKA RACIJA: Uhapšeno 95 članova sicilijanske mafije

U policijskoj operaciji "Apocalisse" na Siciliji, uhapšeno je 95 kriminalaca koji su se bavili iznudom novca i drugim kriminalnim radnjama

  • 4

Policija u Palermu, na Siciliji, uhapsila je 95 kiminalaca u operaciji protiv mafije pod nazivom "Apocalisse", i zaplenila imovinu u vrednosti od više miliona evra.

Mafijaška organizacija bavila se iznudom i drugim kriminalnim radnjama. Iznuđivali su novac od građevinskih preduzetnika, vlasnika trgovina i drugih samostalnih radnika. Prilikom uzimanja novca, koristili su šifru "pica". Onima koji su odbili da "plate picu" palili su i uništavali objekte i sredstva za rad.

- Operacija "Apocalisse" je važna jer utiče na strateško delovanje mafije, odnosno iznuđivanje novca - rekao je tužilac Palerma Frančesko Mesineo.

- Toliki veliki broj iznude, a mali broj žrtava "pice" koji su skupili hrabrost i prijavili mafijaško iznuđivanje potvrđuje, nažalost, da država ni do dan danas nije uverljiv zaštitnik građana - dodao je zamenik tužioca Palerma, Vitorio Teresi.

(Telegraf.rs / Izvor: theguardian.com / Foto - Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aleksa

    23. jun 2014 | 18:44

    Tako se hapsi mafija, a ne da se po novinama najavljuje danima, pa da uteknu!

  • perica

    23. jun 2014 | 20:46

    A Kosmajac?!

  • Dare

    23. jun 2014 | 19:54

    Mi bi od zabara mogli da ucimo, nije pojenta da nekog uhapsis nego da ga maximalno osudis I uzmes mu apsolutno SVU imovinu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA