NEVREME ŠIROM SRBIJE: Grad veličine golf loptica pogodio Kosjerić, u Čačku i Nišu olujni vetar nosio drveće! (VIDEO)

Snažno nevreme pogodilo je danas posle podne gradove širom Srbije. U pojedinim mestima padao je grad veličine loptice za golf, a olujni vetar oštetio je i polomio pojedina stabla

  • 9

Snažno olujno nevreme praćeno gradom pogodilo je danas Čačak i okolna sela, ali i Kosjerić, Kraljevo, Niš i Pirot. Pljuskovi sa grmljavinom i gradom očekuju se i na području Kragujevca, Žagubice, Bora i Majdanpeka.

Grad veličine oraha padao je u Čačku i desetak okolnih sela. Najviše su pogođeni Caganje, Rošci, Prijevor, Trbušani, Miokovci, odnosno sva sela duž Morave. Grad je padao oko pet minuta i oštetio crepove na krovovima više kuća, dok je u selima padao oko 15 minuta i tom prilikom naneo veliku štetu poljoprivrednim kulturama.

Na Trgu u Čačku voda je dopirala do članaka, a olujni vetar je oštetio i polomio pojedina mlada stabla. Nevreme je pogodilo i Kosjerić gde je pao grad veličine golf loptica.

Prema rečima načelnika odeljenja za vanredne situacije Moravičkog okruga Dragiše Broćića gradonosni oblak je došao iz pravca Užica i otišao je ka Trepči.

U Radarskom centru u Užicu dejstvovale su protivgradne rakete, a iznad tog dela Srbije i dalje se nalaze veliki gradonosni oblaci. Nakon Užica, nevreme se je zahvatilo Gornji Milanovac i Lučane, Čačak, Kraljevo.

- Potvrđeno nam je da je u selu Tavnik padao grad veličine oraha, ali da nevreme nije dugo trajalo. Bilo je štete, ali još nemamo povratnu informaciju kolika je ona - rekao je načelnik odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu Radoica Kočović.

I Niš je danas popodne zahvatilo nevreme, sa udarima vetra koji su, kako je rečeno u Meteorološkoj stanici u Niškoj tvrđavi, dostizali brzinu od 11 metara u sekundi (oko 40 kilometara na sat).

Takođe, jako nevreme zahvatilo je i Pirot, a jaki pljuskovi su, sudeći prema sajtu Republičkog hidro-meteorološkog zavoda, najavljeni i na području Knjaževca, Negotina i Kladova.

Putevi Srbije upozorili su vozače da budu posebno oprezni na području Kragujevca, Žagubice, Bora i Majdanpeka, gde se danas očekuju pljuskovi sa grmljavinom i gradom. Vozači treba da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju.

(Telegraf.rs / Tanjug / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    24. jun 2014 | 15:47

    Ode mi sva malina....

  • Dag

    24. jun 2014 | 20:19

    Dovodi nas, do ocaja,nevoljama nema - kraja...

  • M5

    24. jun 2014 | 23:02

    Golf je u Srbiji jedan od najpopularnijih sportova, pa je logično upoređivati gräd sa veličinom loptice za golf. 0_o

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA