NEVREME: Vetar nosio krovove u Pirotu i Nišu! (FOTO)

Oluja koja je zahvatila danas Pirot i Niš bila je toliko jaka, da je nosila krovove sa zgrada. Vetar je čupao drveće, a kiša je izazvala pravu poplavu

  • 9

Jako nevreme praćeno vetrom i gradom zahvatilo je danas Pirot oko 16.30 sati, a nešto ranije i Niš. Oluja je bila toliko jaka, da je nosila krovove sa zgrada.

Načelnik Uprave za vanredne situacije Niš, Žarko Damjanović, izjavio je da je danas za tri i po sata ispaljeno više od 200 raketa na gradonosne oblake.

- Posle kiše i jakog vetra oko 16 sati, niški kraj je oko 17 sati pogođen i gradom, a posledice su znatno ublažene pravovremenim delovanjem sa protivgradnih raketa. Grad je bio veličine kukuruza i manjeg oraha, a najpogođenija područja bila su opštine Meorošina i Doljevac - naveo je Damjanović.

Jak olujni vetar lomio je drveće, a iščupao je i nekoliko tona težak limeni krov sa skladišta u Nišu, koji je, padajući sa zgrade prekinuo strujne vodove pod naponom, pa je prava sreća kako niko nije poginuo.

Jedna žica sa strujnog voda ostala je zaglavljena u krovu, koji je tako bio pod naponom od 220 volti.

Pojedini delovi Niša ostali su i bez struje, javlja regionalna televizija "Belami", a normalizacija snabdevanja očekuje se tokom večeri.

Jak vetar je u Pirotu nosio je i krovove sa zgrada. Deo centra grada je na kratko bio poplavljen, pošto kanalizacija nije uspela da prihvati ogromnu količinu vode.

Najgore je bilo u Dositejevoj ulici, u strogom centru grada, gde su pali krovovi sa dve zgrade. Tamo se deo krova sa nadogradnje obrušio na stambenu kuću i teško oštetio krov kuće i krovnu konstrukciju.

Limeni krov je pao i sa dela zgrade Osnovne škole "8. septembar". Deo krova sa zgrade u Dragoševoj ulici, takođe u centru Pirota, pao je na stambenu kuću Božidara Vlatkovića, koji se u tom momentu nalazio u svom domu.

- Za vreme oluje bio sam u kući. Sa susedne zgrade koja je nadograđena materijal je leteo na sve strane i čula se lomljava. Dobar deo krova je pao na krov moje kuće. Teško je oštetio i krov i krovnu konstrukciju, tako da mi sada krov prokišnjava. Ali, ne smem ništa da preduzimam, s obzirom na to da deo limenog krova još uvek visi i mogao bi da padne i povredi nekoga - kaže Vlatković.

Na lokalnom putu Pirot - Barje Čiflik, jak vetar obarao je i drveće. Problema je bilo na putevima od sela Krupac ka Velikom selu.

Ekipe Javnog preduzeća "Komunalac" su na terenu i čiste grad od granja i delova stabala koja je oborio vetar.

Nevreme je trajalo jedan sat. Članovi Štaba za vanredne situacije obišli su sva mesta, a situacija se normalizuje.

Jaka oluja zahvatilo je danas i Kosjerić, Čačak, kao i Niš.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BMW

    24. jun 2014 | 18:55

    Da a na petnaestak km južno od niša u opštini doljevac padao kao veličine oraha

  • Sreten Ranđelović

    24. jun 2014 | 19:16

    Izgleda , da je Srbija predplaćena na nevreme i poplave. Dva su uzroka zato : Možda deluju HAARP Antene, ali su se Srbi grdno zamerili Bogu?

  • neko

    29. jun 2014 | 08:25

    ja zivim u nisu i znam da to nije bilo jeste padala je isa i bio je jak vetar al rovove nije nosio a da i to je nemogucee da je tornada bio u nisu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA