Oduzimanje taksi vozila od utorka

Taksistima koji nelegalno posluju i ugrožavaju bezbednost građana i kvalitet prevoza grad Kraljevo će od utorka, 13. marta, oduzimati vozila

  • 1

U borbu protiv desetina nelegalnih taksi prevoznika grad Kraljevo će od utorka, 13. marta, krenuti striktnom primenom Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju, koji kao jednu od mera predviđa oduzimanje vozila kojim je izvršen prekršaj, rekao je gradonačelnik Ljubiša Simović.

Simović ističe da su glavni motivi za pribegavanje radikalnim merama bezbednost i kvalitet prevoza građana, koji u nelegalnim taksijima nemaju nikakvu zaštitu. On dodaje da zbog nelojalne konkurencije velike gubitke trpe oni koji se javnim prevozom bave legalno.

- Na ove mere smo se odlučili nakon višegodišnjih pokušaja da nekim drugim merama uvedemo red u javni prevoz. Nismo imali uspeha u tome i rešili smo da primenimo sve mogućnosti koje nam daju zakoni - rekao je Simović.

Odluku o ovakvom vidu borbe protiv nelegalnog taksi prevoza doneo je Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na teritoriji Kraljeva. Od tada se na lokalnim medijima objavljuje ova informacija kao vid upozorenja onima koji se nelegalno bave javnim prevozom.

Inače, kazne koje zakon predviđa kreću se 150.000-500.000 dinara do oduzimanja vozila za preduzetnika koji obavlja auto-taksi prevoz, a za to nije registrovan ili nema odobrenje lokalne samouprave.

Telegraf.rs/ izvor: Tanjug

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA