Vreme čitanja: oko 1 min.

Meč prekinut, Evans se ispovraćao nasred terena: Valensija slavila protiv Huventuda i plasirala se u plej-of

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neprijatne scene viđene na meču ACB lige

  • 0
Šenon Evans povratio na utakmici Foto: Printscreen/X

Košarkaši Valensije obezbedili su svoje mesto u plej-ofu ACB lige, nakon trijumfa nad Huventudom rezultatom 83:76 u 32. kolu.

Iako su gosti imali bolji start, držeći se u vođstvu od +2 nakon prvih 10 minuta igre, Valensija je preuzela kontrolu tokom ostatka meča, odolevajući nekoliko pokušaja povratka Huventuda.

Prva četvrtina imala je neobičan prekid kada je košarkaš Huventuda, Šenon Evans, tokom napada svog tima, morao da prekine igru zbog stomačnih problema.

Najzaslužniji za pobedu Valensije bio je Semi Odželej sa 16 poena, pet skokova i asistencijom, dok su Anderson, Lopez-Arostegi i Pradilja doprineli sa 14, 12 i 10 poena redom.

Stefan Jović je takođe dao svoj doprinos sa četiri poena, četiri asistencije i dve uhvaćene lopte tokom 16 minuta provedenih na terenu.

Unatoč naporima Evansa, koji je uprkos stomačnim problemima postigao 12 poena, i Tomća, koji je takođe dao 12 poena uz 11 skokova, ekipa Huventuda nije uspela da se izbori sa snagom domaćina.

S druge strane, u drugom meču, Palensija je nadigrala Bilbao rezultatom 97:80, dok je Obradoiro slavio protiv Andore 101:89, što je bilo ključno u borbi za opstanak.

Ovom pobedom, Valensija je ostvarila 20. trijumf u sezoni, obezbeđujući svoje mesto u plej-ofu. S druge strane, Bilbao je pretrpeo 19. poraz i nalazi se na 11. mestu na tabeli, van zone plej-ofa.

(Telegraf.rs)

Video: Jago dos Santos posle pobede Zvezde od 30 razlike protiv Mege u polufinalu ABA lige

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA