Džihadisti razapeli devet ljudi u Siriji! (FOTO)

Grupa ISIL se prvi put uključila u sirijske sukobe u proleće prošle godine, što su pozdravile neke sirijske pobunjeničke grupe koje su smatrale da će im iskustvo ISIL-a u borbama pomoći da svrgnu Asadov režim

  • 9

Pripadnici džihadističke grupe Islamska država Irak i Levant (ISIL) su u Siriji javno pogubili i razapeli devet muškaraca, od kojih su osmorica bili pobunjenici. Oni su se istovremeno borili i protiv snaga sirijskog predsednika Bašara al Asada i džihadista, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava.

U saopštenju te organizacije sa sedištem u Londonu se navodi da su militanti ISIL-a u mestu Deir Hafer na istoku provincije Alepo pogubili osmoricu ljudi, a zatim su ih razapeli na glavnom seoskom trgu, gde će njihova tela biti izložena tokom naredna tri dana, prenela je agencija AFP.

Deveta žrtva je takođe pogubljena i razapeta u provinciji Alepo, u gradu Al-Bab u blizini granice sa Turskom.

U predgrađima prestonice Damaska su u toku oštre borbe između sirijskih pobunjenika i militanata ISIL-a, koji istovremeno preduzimaju veliku ofanzivu u Iraku, podsetila je Opservatorija.

Grupa ISIL se prvi put uključila u sirijske sukobe u proleće prošle godine, što su pozdravile neke sirijske pobunjeničke grupe koje su smatrale da će im iskustvo ISIL-a u borbama pomoći da svrgnu Asadov režim.

Pobunjenici su se, međutim, ubrzo okrenuli protiv džihadista iz ISIL-a, nakon više incidenata u kojima su ti džihadisti mučili i pogubili ljude.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Алекса

    29. jun 2014 | 19:58

    Још један величанствен пример људскости припадника највекинланственије религије на свету

  • Mira

    29. jun 2014 | 20:22

    Gamad nad gamadima

  • ja

    29. jun 2014 | 18:01

    Neka su prokleti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA