Bošnjaci predlažu promenu imena škola

Ministarstvu prosvete i direktorima škola biće upućen predlog da se promene imena osnovnim školama i da im se dodele imena istaknutih ličnosti bošnjačke istorije

  • 63

Izvršni odbor Bošnjačkog nacionalnog veća u tehničkom mandatu proglasilo je 8 osnovnih škola na teritoriji Novog Pazara, Tutina i Prijepolja za obrazovne ustanove od posebnog značaja za Bošnjake.

Kako je RTS-u rečeno u Veću, Ministarstvu prosvete i direktorima škola biće upućen predlog da se promene imena osnovnim školama i da im se dodele imena istaknutih ličnosti bošnjačke istorije.

Šef resora za obrazovanje Elijas Rebronja ističe da je jedan od glavnih razloga za promenu imena, pored proglašenja za ustanovu od posebnog značaja, nacionalna struktura osnovaca i zaposlenih u tim obrazovnim ustanovama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gram

    1. jul 2014 | 15:46

    Ako im ovo dozvole onda smo cirkus od drzave, onda nema drzava svoje Ja. Ne branim nikome da zivi u Srbiji, slobodno nemam nista protiv manjina, ali ovo je klasicno provociranje !!! I Novi pazar nije sandzak(nije turska) nego Raska , i Raska oblast. Ako imalo ima drzava obraza, ovome ce na miran put da stane. Madjari, Bosnjaci(izmisljena nacija) , Hrvati, Rumuni, Bugari, i svi ostali sto zive u Srbiji , ljudi zivite u Srbiji, ne u turskoj, bosni, madjarskoj, itd.... Ima da znate cirilicu, da svi pisete cirilicom, da znate srpski, i da pricate samo srpski napolju a u svojoj kuci kako hocete.

  • Banja Luka slavi titulu !

    1. jul 2014 | 15:36

    Bosnjacka istorija , mene neko sprda ? Otkud njima istorija ? Ako postoji pocinje od 90-tih... Ne sramotite se Bosnjaci bolje cutite...

  • Љути Четник

    1. jul 2014 | 15:35

    Ovo je nedopustivo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA