≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Dokle više?": Sve škole u Bačkoj Palanci obustavljaju rad, najavljen i protest zbog napada na profesora

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

U blizini Tehničke škole „9. maj“, sa početkom u 13 časova, održaće se i protesni skup pod nazivom „Dokle više?“

  • 5
Učionica, klupe, školska tabla, škola Foto: Shutterstock

Svi članovi Sindikata prosvetnih radnika Bačka Palanka stupaju sutra u jednodnevnu potpunu obustava rada. Obustava rada će se sprovoditi u svim školama na teritoriji Opštine Bačka Palanka u kojima deluje ovaj sindikat.

Odluku je doneo Izvršni odbor sindikata na današnjoj sednici.

Takođe je odlučeno da će se sutra u Bačkoj Palanci, na početku Ulice kralja Petra Prvog, u blizini Tehničke škole "9. maj", sa početkom u 13 časova, održati protesni skup pod nazivom "Dokle više?“ kao vid solidarnosti sa profesorom Slobodanom Zorićem koji je pretučen na svom radnom mestu u školi.

Sindikat poziva sve kolege prosvetne radnike u opštini, bez obzira da li su sindikalno organizovani ili ne, da učestvuju u obustavi rada i protesnom skupu.

"Takođe pozivamo i nekadašnje prosvetne radnike, roditelje naših učenika i sve građane koji žele da žive u sigurnom i bezbednom društvu, da se pridruže protestu. Pozivamo nadležne u Ministarstvu prosvete Republike Srbije i Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, da donesu odgovarajuće zakonske i podzakonske akte, i preduzmu konkretne mere, koje će dovesti do toga da prosvetni radnici budu stvarno a ne deklarativno zaštićeni od nasilja".

"Od organa policije, tužilaštva i suda očekujemo da vinovnik napada na nastavnika Slobodana Zorića bude u najskorije vreme procesuiran i kažnjen u skladu sa zakonom", navodi se u saopštenju.

Podsetimo, u sredu, 8. maja, oko 14 časova, bivši učenik Tehničke škole "9. maj" iz Bačke Palanke, B. M, napao je profesora S. Z. tokom časa. Tim povodom se oglasila i direktorka ove škole Snežana Ivelja.

"Nastavnik ga je zamolio da napusti učionicu jer nije više učenik naše škole. Po izlasku iz učionice M. B. je fizički napao nastavnika. Od povreda koje je zadobio nastavnik je odvezen u Urgentni centar u Novom Sadu gde je i zadržan. O događaju je odmah obavešten MUP kao i Hitna služba Bačke Palanke. Kako smo u stalnom kontaktu sa porodicom našeg kolege imamo saznanja da se on oporavlja – rekla je direktorka.

(Telegraf.rs)

Video: Vučević i deo ministara položili cveće ispred OOŠ Vladislav Ribnikar

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lili

    9. maj 2024 | 22:59

    Tako je, potpuna obustava treba da bude u celoj zemlji! Nase drustvo je dotaklo dno, onda kad je izgubilo postovanje, stid. Samimtim to je poraz obrazovanja i buducnosti nase dece!

  • uvek

    9. maj 2024 | 22:47

    podrška prosvetnim radnicima! Zaista ,pitam se DOKLE VISE?! Da nprosvetni radnici dozivljavaju svakakve neprijatnosti unazad 20 godina. Zašto?

  • Bojana

    10. maj 2024 | 02:55

    Podrska! Stop nasilju u skolama! Svi treba da se solidarisu i da se ne radi dok se po hitnom postupku ne donese zakon gde maloletnici za krivicna dela ne smeju biti van zakona vec da odgovaraju isto kao i punoletne osobe. Vratiti kazneno popravne domove za maloletnike u onu namenu cemu su sluzili i gradjani i puniti ih neodgovornim, bahatim i nevaspitanim a ne da zbog njih ispastaju zaposleni i ostala normalna deca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA